Tichelland 2024 met after-work-party, dancefestival en familiedag “Op termijn willen we het gezelligste festival van het Waasland worden”

Op vrijdag ‘dorpsavond’ met optreden van Garry Hagger

TIELRODE – Op een terrein in de Ruisstraat in Tielrode is er het eerste weekend van augustus weer het dancefestival Tichelland. Het driedaagse festival is ondertussen uitgegroeid tot meer dan zomaar een dance-evenement. Naast de hoogdag op zaterdag met 12 uur lang deejays a volonté is er op vrijdag een after-work-party en op zondag een familiedag.

Het lokale dancefestival begon 8 jaar geleden kleinschalig en is ondertussen uitgegroeid tot een driedaags festival. Dit jaar is men toe aan de zesde editie. Door corona kon het event twee jaar op rij niet doorgaan. Sinds begin dit jaar heeft Tichelland ook een samenwerking opgezet met de organisatie van de Apres Ski Bar, elk jaar in februari in de loods van Christal Carwash aan de Krijgsbaan.

Beleving voor het ganse jaar

“De samenwerking van onze organisaties is één van de nieuwigheden dit jaar”, vertelt Filip Van Goethem. “De Apres Ski Bar was in februari maar in 2025 willen we met ons team daar ook volop op inzetten. We willen met Tichelland eigenlijk een beleving worden het ganse jaar door. In februari met de Apres Ski Bar, in augustus met ons eigen festival en dit jaar doen we ook in juni 2 events.”

” Op de Dorpsfeesten het weekend van 1 en 2 juni staan we met een eetstand en een week later op 8 en 9 juni, het weekend van de verkiezingen plaatsen we op het Dorpsplein een Schirmbar waar hapjes en drankje te verkrijgen zijn. Voor mensen die regelmatig op wintersportvakantie gaan is dat geen onbekend gegeven. Zo een schirmbar zal trouwens ook op de zaterdag van ons festival op het terrein geplaatst worden.

Garry Hagger

“Wat het programma betreft voor Tichelland, dit jaar organiseren we op vrijdag een zogenaamde after-work-party, noem het een dorpsavond, een fuif waarbij we ook de buurtbewoners van ons feestterrein uitnodigen”, stelt Van Goethem. “Tichelland gaat door in een open vlakte waar weinig woningen staan maar we willen niemand tot last zijn. En omdat de buren toch wel enige hinder ondervinden van ons festival, ondermeer door de verkeersdrukte dat weekend, nodigen we ze gratis uit. Er zijn een aantal lokale dj’s en voor de gelegenheid zal er ook een optreden zijn van Garry Hagger.”

Zaterdag is dan de hoogdag van het weekend, dit met het eigenlijke dancefestival.

“Van 14 uur tot 2.00 uur is er een indrukwekkende line-up van dj’s met DJ Ghost als hoogtepunt.

“Voor mij persoonlijk en voor vele anderen is DJ Ghost inderdaad het hoogtepunt van het festival”, klinkt het. “Hij is er elk jaar bij, probeert telkens de aanwezigen op te zwepen, het is niet nieuw omdat hij er elk jaar al bij was maar iedereen is er zo vol lof over dat we niet anders kunnen dan hem elk jaar weer boeken.”

Kater wegdrinken

Om het feestweekend af te sluiten is er op zondag een heuse familiedag.

“We zetten dan een grillfestijn op poten”, aldus Filip Van Goethem. “Het is echt wel meer dan een simpele barbecue, noem het gerust een barbecue ‘next level‘. Daarnaast proberen we er voor de kinderen een leuke aangename dag van te maken. Er is een kubtornooi, een dartstornooi, kortom we willen er een gezellige namiddag van maken. Men kan er eventueel de kater van zaterdagavond wegdrinken, dat is de opzet van ons programma op zondag.”

“Op termijn willen we, met de lokale insteek, de familiale sfeer en de vriendelijke mensen, het gezelligste festival van het Waasland worden, dat is onze doelstelling”, besluit Van Goethem.

De ticketverkoop voor Tichelland gaat van start op 1 juni.

Info: www.tichelland.be

– Het team van Tichelland/Apres Ski Bar –
“Op termijn willen we,het gezelligste festival van het Waasland worden”, aldus Filip Van Goethem (2e van rechts)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *