Vlaams geld voor rioleringen in Temse

TEMSE – Het gemeentebestuur van Temse krijgt vanuit het Vlaams Gewest een financieel duwtje in de rug voor riolering. Dit dubbele investeringspakket werd goedgekeurd door de Vlaamse regering op vraag van Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Koen Van den Heuvel (CD&V).

Concreet betreft het de volgende werken voor 2019-2023:

– Aansluiting groene clusters Hofstraat en Kerkstraat, kostprijs rioleringswerken: 1.119.000 euro

– Aansluiting Stokthoekstraat-Bokmolenstraat-Oudestraat, kostprijs rioleringswerken: 1.460.000 euro

Dankzij deze investering kunnen de riolerings- en zuiveringsgraad verder worden opgekrikt. Dat duurzaam moet worden omgesprongen met water is algemeen geweten, maar met deze financiële injectie wordt weer een stap vooruit gezet.

“Niet alleen bovengrondse zichtbare investeringen zijn belangrijk, maar zeker de ondergrondse verbeteren de levenskwaliteit”, stelt Vlaams minister Koen Van den Heuvel in dit verband. “Ik geloof sterk in de kracht van lokale besturen, maar het is noodzakelijk dat het Vlaams gewest hen ondersteunt in hun opdracht op het vlak van riolering. Daarom wordt in totaal wordt voor meer dan een half miljard euro geïnvesteerd.”

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *