Bewoners voor het eerst spreekbuis voor de buurt tijdens wegwerkzaamheden

ELVERSELE – Twee buurtbewoners uit Elversele zullen wekelijks de werfvergadering over de heraanleg van de Dorpstraat bijwonen. Zij worden ook het aanspreekpunt in hun buurt.

Sinds begin deze week wordt er gewerkt achterin de Dorpstraat ter hoogte van het kerkhof. Het is de eerste fase van een volledige heraanleg van het centrum, waarbij zowel de riolering als de weginrichting aangepakt worden. Omdat de werken tot het najaar van 2020 zullen duren en er tijdens het grootste deel van de werken geen doorgaand verkeer mogelijk is, wordt heel wat hinder verwacht.

Daarom worden wekelijks twee bewoners uitgenodigd op de werfvergadering. Davy De Rijbel en Karin De Schuttere zullen samen of afwisselend elke maandagochtend in overleg gaan met de werfleider en als spreekbuis dienen voor de buurt. “We hopen dat we op een positieve manier de bezorgdheden en problemen kunnen aankaarten”, klinkt het bij de twee die allebei een verleden hebben binnen het lokale verenigingsleven. “Mensen kunnen ons aanspreken of contacteren via een algemeen mailadres. Zo kunnen we hun vragen en opmerkingen doorspelen.”

Davy en Karin stelden zich kandidaat na de oproep tijdens de infovergadering over de werkzaamheden. “Eigenlijk was er plaats voor drie buurtbewoners, maar er waren geen kandidaten. Ergens is dat jammer. Mensen geven tegenwoordig vaak kritiek via sociale media of klagen op Facebook. Wanneer er dan de kans is om te participeren, wordt daar niet op ingegaan.”

Het is de eerste keer dat er in Temse op deze manier gewerkt wordt. Schepen van Openbare Werken Lieve Truyman (N-VA) is overtuigd van de voordelen. “Door buurtbewoners als eerste aanspreekpunt te hebben, hopen we snel te weten wat de problemen ter plaatse zijn.”

De twee Elverselenaren kunnen uiteraard ook op straat worden aangesproken. Ze zijn goed gekend in het dorp. Karin Deschuttere kwam bij de gemeenteraadsverkiezingen op voor Open Vld in Temse, Davy De Rijbel is gemeenteraadslid voor N-VA.

“Politiek heeft er niks mee te maken, maar we nemen wel graag een engagement op. Iedereen kan dus bij ons terecht, maar het is ook niet de bedoeling dat we een spreekuur gaan organiseren of dat iedereen bij ons op de koffie komt”, lachen ze.

De gemeente slaat hiermee een nieuwe weg in, en dat zal voortaan meer gebeuren.

“Bij grootschalige werken willen we meer participatie van de buurtbewoners hanteren. Midden volgend jaar starten werken op de Antwerpsesteenweg in Tielrode. Ook daar gaan we dat doen.”, zegt schepen Truyman. “Bij alle grote werken in een zone waar veel mensen wonen is dit nuttig.”

Vragen of opmerkingen bij de werken zijn welkom bij werkendorpstraat@temse.be

Bron: HN/GVA – Mattias Goossens

Davy De Rijbel en Karin De Schuttere geflankeerd door schepen Truyman achterin de Dorpstraat. (foto: MGB)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *