CD&V en Open VLD trekken in kartel naar de kiezer

Op donderdag 25 mei 2023 beslisten de partijbesturen van cd&v Temse en Open Vld Temse om in kartel naar de kiezer te trekken.

Met het kartel hopen zowel cd&v als Open Vld dat ze de ingeslagen weg na de verkiezingen van oktober 2024 verder samen kunnen bewandelen.

Affiniteit

“We hebben vele grote projecten samen kunnen opstarten en verwezenlijken. Door deze kartelvorming willen we ons lot duidelijk aan elkaar koppelen om dit verhaal voor een mooier, aangenamer Temse samen te kunnen voortzetten’’ zegt burgemeester Maes.

Lijsttrekker wordt huidig burgemeester Hugo Maes (cd&v), die voor een nieuwe ambtstermijn gaat.

Schepen Wim Van Rossen (Open Vld) zal de kartellijst duwen.

“Gedurende de huidige legislatuur merkten we een grote inhoudelijke affiniteit tussen onze beide fracties. De wil om wezenlijke veranderingen in te zetten voor Temse en hun inwoners bindt ons”, zegt Van Rossen. “We willen enkele lopende grote projecten samen kunnen afwerken.

Constructief

“Zoals de hernieuwing van het straatbeeld in Temse Centrum en de uitrol van de Amelbergasite. Maar evengoed samen toewerken naar de afronding van het nieuwe woonzorgcentrum De Reiger. Een stem voor ons kartel is meestappen in een ambitieus verhaal voor Temse en haar deelgemeenten dat constructief voort wil bouwen aan de vele projecten die in de steigers staan. Het vertrouwen in elkaars mandatarissen en politieke talenten is groot en maakt dat we de toekomst samen rooskleurig inzien.”

Ondanks het kartel blijven cd&v en Open Vld als zelfstandige lokale partijen bestaan.

“We zullen binnen de huidige coalitie ook het bestaande bestuursakkoord loyaal blijven uitvoeren”, aldus schepen Wim Van Rossen.

De vlucht vooruit

N-VA laat weten dat ze het liever aan de kiezer overlaat om te bepalen aan wie ze hun vertrouwen schenken.

“De nieuwe regels zorgen ervoor dat de traditionele partijen CD&V en Open Vld de vlucht vooruitnemen en in kartel gaan om zich van hun macht te verzekeren”, aldus lijsttrekker Lieve Truyman. “N-VA Temse stapt daar niet in mee.  Wij trekken naar de kiezer met een duidelijk programma zodat het voor iedereen helder is voor welk ideologisch project men zijn stem uitbrengt.”

Burgemeester Hugo Maes, Open VLD voorzitter Wim Riské, schepen Debby Vermeiren, Voorzitter gemeenteraad Hans Cools, Fractieleider cd&v Ingrid Deschepper, Fractieleider Open Vld Bart Van Geyt, Schepen Patrick Vermeulen, Schepen Wim Van RossenEen gedachte over “CD&V en Open VLD trekken in kartel naar de kiezer”

  1. Hoe wanhopig kan CD&V zijn dat ze OpenVLD laat meesurfen op hun historische basis. Resultaat: beiden afgeserveerd. Welk een cadeau voor Bauwelinck. Hopelijk begaat hij niet dezelfde fout door met Groen te willen samenhokken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *