Prijsuitreiking zomerzoektocht Ons Streven

Vrijdag 22 oktober vond in het Gildenhuis in Tielrode de prijsuitreiking plaats van de Zomerzoektocht “70 jaar vrij”.

Milieuwerkgroep Ons Streven organiseert in samenwerking met het gemeentebestuur van Temse en Toerisme Temse al 15 jaar een gratis zomerzoektocht in de gemeente. Het thema “Den Grooten Oorlog” sprak vorig jaar al honderden mensen aan. Het thema van de zoektocht van 2015 (70 jaar vrij) verwijst naar de tweede wereldoorlog en kon ook rekenen op een massale belangstelling.

Ruim 1000 brochures werden via het toeristisch informatiekantoor, café ’t Veer , via de organisator of de website van de milieuwerkgroep verdeeld. Deze brochures kenden zo’n groot succes omdat ze een schat aan weetjes en anekdotes over de tweede wereldoorlog in en rond Temse vermeldden. Met tekst en beeld werd in de brochures deze verschrikkelijke periode opnieuw in herinnering gebracht.
Het gemeentebestuur werd op de prijsuitreiking vertegenwoordigd door schepen Hugo Maes. Burgemeester Luc De Ryck en schepenen Lieve Truyman en Franky De Graeve waren verontschuldigd.

2010-10-23 OS Zomerzoektocht prijsuitreiking (13)
Gert Hooftman

In zijn openingswoord bracht de organisator van de zomerzoektocht, Gert Hooftman, voorzitter van  Milieuwerkgroep Ons Streven, hulde aan de voortreffelijke samenwerking tussen de 3 partners van de  zomerzoektochten in Temse : Milieuwerkgroep Ons Streven vzw, de cultuurdienst van Temse en de  Toeristische dienst van Temse. Honderdtwintig mensen brachten een ingevuld antwoordenformulier  binnen bij de organisatie. Een veelvoud haalde een brochure op en deden de zoektocht ‘voor de fun’.

In de zomer kwam men tal van mensen – gewapend met pen en brochure- op het traject van de zoektocht tegen. Met een deelneemster uit Westdorpe (Nederland) kon men dit jaar van een internationale zoektocht spreken. Opvallend waren de deelnames uit Vlaams Brabant (Leuven en Grimbergen). Menno Laenen uit Moerbeke, was met 8 jaar de jongste deelnemer. Gerarda De Rijck uit Temse was de oudste deelneemster.

Meer foto’s, klik hier

2010-10-23 OS Zomerzoektocht prijsuitreiking (15)

Een gedachte over “Prijsuitreiking zomerzoektocht Ons Streven”

  1. Prachtige en deskundige uitleg van initiatiefnemer voorzitter Gert Hooftman
    en zijn team! Gefeliciteerd.
    Het was een mooie en verrijkende fiets zoektocht!

    Didier en Françoise

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *