Sportieve strijd voor verkiezing prins carnaval 2024 in Tielrode

TIELRODE – Komende zaterdag 25 november wordt in Tielrode het carnavalsseizoen op gang getrapt met de prins carnavalsverkiezing. Voor de verkiezing zijn er net zoals vorig jaar twee kandidaten. Karine De Kegel (51) neemt het op tegen gewezen prins carnaval Diëgo De Kerf (34).

Karine De Kegel werkt bij een bakker in Tielrode en wil voor het tweede jaar op rij haar kans wagen om de prinstitel in de wacht te slepen. Vorig jaar lukte het haar net niet om de verkiezing in haar voordeel te beslechten.

Achterban

Momenteel is mijn leven naast mijn job vooral carnaval”, klinkt het bij Karine. “Ik heb ooit zaalvoetbal gespeeld maar daar voel ik mij nu iets te oud voor. Het zal trouwens net zoals vorig jaar een spannende verkiezing worden.”

“Een jaar geleden had Karine een grote achterban als lid van carnavalsvereniging KV De Sharkys. Dit jaar is dat niet anders. Nadat de groep de Sharkys begin dit jaar opgedoekt werd, namen enkel leden het initiatief om een nieuwe groep op te richten. TKV Op Ons Agen telt momenteel een dertigtal leden en Karine is er bestuurslid.

“Heel wat leden van de Sharky’s zijn overgestapt naar onze nieuwe groep”, vertelt Karine. “Het is een hele toffe groep zonder spanningen. Als het lukt om de verkiezing te winnen willen we met onze nieuwe groep ‘Direct boenk er op !’.”

Tielrode op de kaart zetten

De tegenstander van Karine is Diëgo de Kerf. Hij is logistiek assistent manager bij een bedrijf in Bonem en is in zijn vrije tijd zanger. Hij mocht 11 jaar geleden al eens proeven van de prinstitel toen hij de verkiezing won tegen René Reytgaerts.

“Het is al even geleden sinds mijn eerste verkiezing maar we zijn er opnieuw ingerold. Eigenlijk ben is er nooit uit geweest omdat ik als zanger vaak optreed tijdens carnavalbals”, vertelt Diëgo. ” Daarom dacht we om het toch nog eens te proberen om de titel in de wacht te slepen en Tielrode op de kaart te zetten in carnavalland.

Diëgo is geen lid van een carnavalsvereniging maar heeft als zanger wel heel wat fans die er misschien voor kunnen zorgen dat hij voor de tweede keer de titel in de wacht sleept.

“Het is afwachten wat het wordt maar het zou wel eens spannend kunnen worden”, klinkt het bij Diëgo. Ik ken Karine al een hele tijd en het is een sportieve strijd zonder vijandelijkheid, zo moet het eigenlijk zijn tijdens carnaval.”

Karine en Diëgo maken er een sportieve strijd van

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *