PUBLI-REDACTIONEEL – Zorg voor een stukje China in huis met dumplings van ‘Eurodumpling’,bij AD Delhaize Temse

TEMSE – Sinds enige tijd heeft AD Delhaize Temse dumplings in het aanbod van Eurodumpling uit Lokeren, het bedrijf van Temsenaar Tony Nai. De supermarkt biedt vier variëteiten aan. Maar binnenkort wordt het aanbod uitgebreid met een mix van diverse smaken.

Dumpling, de gekende stukjes deeg rond een vulling, zijn er in allerlei vormen en maten: gestoomd, gefrituurd, in soep en met verschillende soorten vulling.

Speciale gelegenheden

Dumplings komen oorspronkelijk uit China en worden in het Mandarijn jiaozi genoemd. In veel Aziatische landen worden dumplings gegeten als bijgerecht of als hoofdmaaltijd, maar ook als ontbijt. Bij ons kan men dumplings, of de zogenaamde dim sum eten in Aziatische restaurants en Wereldkeukens.

“Dumplings zijn heel populair in de Chinese eetcultuur”, stelt CEO Tony Nai. “Ze worden ook tijdens speciale gelegenheden gegeten, bijvoorbeeld tijdens de viering van Chinees nieuwjaar. De dumpling staat symbool voor financiële voorspoed omdat de vorm lijkt op goudklompen of zilverstaven. Het is onze missie om mensen warm te maken voor ons product en de authentieke Chinese eetcultuur.”

“Dumplings zijn heel populair in de Chinese eetcultuur”, aldus Tony Nai

Dumpling mix

De productie van de dumplings gebeurd in Lokeren. Daar werd in 2021 ‘Eventica’ Eurodumplings opgericht. Het bedrijf ontpopte zich ondertussen tot de grootste dumplingfabriek op het Europese vasteland.

Vorig jaar behaalde het bedrijf trouwens het International Food Standard (IFS) certificaat wat garant staat voor voedselveiligheid.

“We zijn er trots op dat al onze dumplings gemaakt zijn met traditionele smaken en 100 procent Europese ingrediënten, op een paar essentiële kruiden na”, vertelt Tony Nai. “Alle dumplings hebben hun eigen en eenvoudige bereidingswijze.”

“Naast de vier soorten die men bij AD Delhaize Temse in de rekken vindt, zullen we binnenkort een vijfde soort aanbieden. Dat wordt een dim sum – mix van een aantal soorten met diverse smaken in verschillende vormen.”

“Bij AD Delhaize Temse hebben we dumplings met kip-curry, rundvlees met zwarte peper, scampi’s en varkensvlees met selderij in onze diepvriesrekken liggen”, verduidelijkt zaakvoerder Jonas Bosman.

Info: www.eurodumplings.com

Momenteel heeft men bij AD Delhaize Temse 4 dumpling variëteiten. Binnenkort komt daar een extra soort bij: een mix van diverse smaken en vormen.
CEO Eurodumpling Tony Nai (l) met zaakvoerder AD Delhaize Temse Jonas Bosmans

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *