Hij wilde zijn buurt opvrolijken tijdens de coronacrisis, maar dj Peter mag zijn ‘tuinfuif’ vergeten: “Dit is echt belachelijk”

TEMSE / TIELRODE – Het plan van dj Peter Van Hoecke uit Tielrode om elke zaterdag vanuit zijn tuin muziek te draaien voor de buren, kan niet meer doorgaan.

Na een klacht van een buurtbewoner heeft het gemeentebestuur laten weten dat er niet langer muziek gespeeld mag worden. Daarvoor heeft Peter een milieuvergunning nodig en die krijgt hij niet van de gemeente.

Peter Van Hoecke, in zijn vrije tijd dj, hield afgelopen zaterdag voor het eerst zijn ‘feestje’. Het was bedoeld om wat vrolijkheid te brengen in deze crisisperiode. Tussen 14 en 17 uur draaide hij vanuit zijn tuin aan de Antwerpsesteenweg muziek. Door twee grote luidsprekers konden de buren, op veilige afstand in eigen tuin, meegenieten. Via berichtjes konden ze ook liedjes aanvragen.

Milieuvergunning

Dat kon aanvankelijk ook de meeste buurtbewoners bekoren. Al was dat buiten een persoon gerekend, die de politie belde voor geluidsoverlast. Agenten kwamen ter plaatse, maar lieten de dj verder spelen, op voorwaarde dat het volume naar beneden ging. Peter was van plan om tijdens de crisis elke zaterdag muziek te draaien. Maar nu kreeg hij te horen dat de gemeente het nu ook verbiedt.

“Omdat het om versterkt geluid gaat, is er een milieuvergunning nodig”, zegt Peter ontgoocheld. “Dat is besproken op het schepencollege, en ze gaan er mij geen geven.”

Bevoegd schepen Hugo Maes (CD&V) bevestigt dat er voor elektronisch versterkte muziek een milieuvergunning nodig is. Peter Van Hoecke mag die altijd aanvragen, zegt hij, maar het schepencollege zal waarschijnlijk geen toestemming geven.

“We hebben van een buurtbewoner een e-mail gekregen, gericht aan de burgemeester en aan mij, dat haar jonge kinderen uit hun slaapritme werden gehaald. Dat is natuurlijk ook niet de bedoeling, hoe nobel dit initiatief ook mag zijn”, aldus de schepen.

Peter legt zich neer bij het verbod. Wel roept hij iedereen op om als protest de komende zaterdagen tussen 14 en 17 uur in de eigen tuin muziek te spelen.

“Om de gemeente duidelijk te maken hoe belachelijk dit is.”

Op sociale media werd zijn oproep al verschillende keren gedeeld. De gemeente en de onbekende buurtbewoner worden daarbij vaak op de korrel genomen.

“Het is nu eenmaal zo”, zegt Peter. “Wel jammer voor de vele andere mensen die er van genoten.” Zelf zal hij zaterdagnamiddag alvast met muziek in zijn tuin gaan zitten. “Via mijn radio dan, en niet met de luidsprekers.”
(Bron: HN/Tom Nuytemans)

Afgelopen zaterdag draaide Peter Van Hoecke nog plaatjes vanuit zijn tuin, het was meteen de eerste en de laatste keer

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *