Heraanleg N41: nieuwe verkeerssituatie vanaf 2 mei

TEMSE/ELVERSELE – Op dinsdag 2 mei start het Agentschap Wegen en Verkeer met een nieuwe fase in de heraanleg van de N41 in Elversele. De omleidingen vervallen. Het verkeer richting Hamme rijdt vanaf dan op de nieuwe ventweg. Ook de fietsers maken gebruik van het nieuwe dubbelrichtingsfietspad. Voor de veiligheid blijft een snelheidsbeperking van 50 km/u langs de werfzone. Plaatselijk geldt een snelheidsbeperking van 30 km/u. Het einde van de werken is voorzien in het najaar van 2017.

Wat gebeurt er nu?
De aannemer werkt het laatste stuk af van de oostelijke ventweg tussen Nieuwe Steenweg 110 en de aansluiting aan de rotonde zijde Legen Heirweg. Hij start ook met de bouw van de fietstunnel onder de N41 die de beide dubbelrichtingsfietspaden langs de nieuwe ventwegen zal verbinden.

Hoe rijdt het verkeer?
Er gelden geen omleidingen meer. Verkeer richting Hamme rijdt via de afgewerkte westelijke ventweg. Fietsers rijden op het dubbelrichtingsfietspad langs de westelijke ventweg. Het verkeer richting Sint-Niklaas rijdt deels via de N41 en deels via de nieuwe aangelegde oostelijke ventweg. De twee nieuwe bushaltes gaan in dienst.

Veiligere en vlottere N41
Het Agentschap Wegen en Verkeer investeert samen met gemeente Temse en RioPact in een veiligere en vlottere N41. De parallelle wegen of ventwegen naast de N41 zorgen ervoor dat het lokale verkeer van het doorgaande verkeer op de N41 gescheiden wordt.

Gevaarlijke linksaf-bewegingen zullen dan niet meer mogelijk zijn en het doorgaand verkeer op de N41 zal vlotter kunnen rijden. Ook de bussen maken vanaf nu gebruik van de deels afgewerkte ventwegen. Fietsers rijden nu via het dubbelrichtingsfietspad langs de westelijke ventweg. Dit komt er ook nog aan de oostelijke ventweg. In het midden, ter hoogte van de nieuwe bushaltes, bouwen we nog een fietstunnel onder de N41 die beide fietspaden met elkaar verbindt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *