Steendorpenaren verrassen gemeenteraad met actie

TEMSE/STEENDORP –  – De Temsese gemeenteraad werd maandagavond 24 april verrast door een actie van een groepje Steendorpenaren. Ze moesten hun spandoeken meteen weer opbergen.

“De plannen voor de steenbakkerij bedreigen de leefbaarheid van ons dorp en worden gemaakt over onze hoofden heen”
Actievoerders Steendorp

Het was tijdens een vraag van gemeenteraadslid Raf Catthoor (Groen) dat een groepje mensen in het publiek plots niet mis te verstane spandoeken ontvouwde. Met ‘Minder steen, meer dorp’ en ‘RIP RUP‘ en ‘Minder beton’, meer groene long’, maakten ze duidelijk dat de actievoerders het niet eens zijn met de plannen voor de ontwikkeling van de vroegere steenbakkerij tot een gebied voor wonen en kmo.

Actie niet toegestaan

Ze verwezen  hiermee naar het problematische RUP dat binnenkort behandeld wordt in een gesloten GECORO-zitting. op de gemeenteraadsleden de boodschap hebben gelezen is twijfelachtig.

De spandoeken waren nog maar net ontrold toen Koen De Jonghe (N-VA) als voorzitter van de gemeenteraad meteen ingreep. Hij maakte duidelijk dat actie voeren tijdens een gemeenteraad niet toegestaan is, waarop de actievoerders hun spandoeken meteen weer weghaalden.

“Als Temse niet naar ons komt luisteren, dan moeten wij maar naar Temse komen”, klonk het na de gemeenteraad bij de delegatie protesterende Steendorpenaren. “De plannen voor de steenbakkerij bedreigen de leefbaarheid van ons dorp. En zulke plannen worden gemaakt over onze hoofden heen”, hekelden de actievoerders.

Raf Catthoor vroeg tijdens de gemeenteraad of er geen aanpassing mogelijk is van de commissie ruimtelijke ordening. “Kan de samenstelling van de commissie gewijzigd worden, zodat lokale vzw’s die actief zijn rond lopende dossiers als Waesmeer en Roomacker in Tielrode of de steenbakkerij in Steendorp hun standpunt kunnen toelichten en een stem krijgen in deze vergadering”, opperde het raadslid.

Schepen van Ruimtelijke Ordening Freddy Verbeke (CD&V) maakte evenwel duidelijk dat het wettelijk niet mogelijk is om de samenstelling van de commissie zomaar te wijzigen. Dat kan pas in de volgende beleidsperiode en een meerderheid van de gemeenteraadsleden moet de samenstelling van de commissie goedkeuren.

Bron: HN/GVA – GVH

De actievoerders moesten hun spandoek meteen opbergen (foto: Groen Temse)

Een gedachte over “Steendorpenaren verrassen gemeenteraad met actie”

  1. Hier in Temse kan niets voor de gewone man, als ge genen dikke nek hebt moet in Temse niet zijn . Die zorgen alleen voor hun zelf hun zakken vullen en feesten op ons kosten si nu weet het hé .Of he moet bruin zijn en een sjaaltje dragen dan springen ze voor u

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *