Ook kinderen verzetten zich tegen verkaveling Roomacker

TEMSE/TIELRODE – Het gemeentebestuur van Temse heeft bijkomende studies opgelegd voor de geplande verkaveling Roomacker in Tielrode als gevolg van het grote protest van de inwoners. Dat zei de burgemeester gisteren tegen een delegatie schoolkinderen van De Kolibrie.

“Roomacker is keimooi: we gaan er veel spelen”

De kinderen vertelden burgemeester Luc De Ryck waarom ook, zij de verkaveling niet zien zitten. (foto: GVH)

Marieke Boterdaele, Marilou Segers, Yones Cherroud en Aicha Chiua waren toch wel zenuwachtig toen ze gisteren hun school mochten vertegenwoordigen tijdens een bezoek aan burgemeester Luc De Ryck (CD&V). Maar ze stapten met een brede glimlach weer buiten. Ze gingen naar de burgemeester met een boek vol tekeningen en gedichten waarin de kinderen van de freinetschool duidelijk maken dat ze geen verkaveling willen aan Roomacker. Daar plant ontwikkelaar Matexi 116 woningen, maar dat stuit op heel wat verzet.

“We hebben goed geluisterd naar jullie en naar de eerdere bezwaren”, zei de burgemeester tegen de kinderen. “Het is duidelijk dat heel veel mensen de verkavelingsplannen niet zien zitten. Daarom hebben we de verkavelaar opdracht gegeven extra studies te laten maken. Die moeten duidelijkheid brengen over de impact die bijkomende woningen op het verkeer in de buurt zouden hebben. En er moet bekeken worden op welke manier een oplossing geboden kan worden voor de wateroverlast waar Tielrode mee te kampen heeft. Deze studies moeten binnen enkele weken al klaar zijn. Op basis van de resultaten van de bijkomende

studies en rekening houdend met de bezwaren zullen we een besluit nemen. Een van de mogelijkheden is dat er minder woningen zouden komen.”

De kinderen reageerden positief op het gesprek. “Het liefst van al willen we alles houden zoals het nu is, want Roomacker is een keimooie plek. We gaan er veel wandelen en spelen en we leren er veel over de natuur. Daarom willen we liever geen huizen. Maar als er toch komen, dan liever vijftien dan 116”, oordeelden de leerlingen, van wie er twee vlak bij Roomacker wonen in dezelfde straat.

De kritiek dat de actievoerders kinderen voor hun kar probeerden te spannen, counterden de jongelui zelf.

“We gaan naar een freinetschool waar we onze eigen mening en inbreng hebben”, zeiden de kinderen tegen de burgemeester, die onder de indruk was van hun waardige en positieve houding. “Onze ouders protesteerden al tegen de verkaveling, maar wij wilden zelf ook iets kunnen doen. Daarom maakten we allemaal tekeningen en gedichten waarin we uitdrukken hoe we over Roomacker denken. En die verzamelden we in een boek dat we u graag willen geven.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *