Dikke banden koers voor kinderen van 6 tot 11 jaar voor het eerst in Temse én een primeur in het Waasland !

Komende zondag fietsdrieluik in Temse centrum

TEMSE – Kinderen van 6 tot 11 jaar kunnen tijdens Temse Koerst met hun eigen fietsje proeven van een wielerwedstrijd. Zeker omdat mensen uit de wielerwereld ze tips komen geven, zoals Johan De Muynck, en José De Cauwer.

Het bestuur van Wielerbelangen vzw, het Lokaal Bestuur van Temse, Avia Rudyco Janatrans Cycling Team en Van Moer Logistics Cycling Team, slaan de handen in elkaar om komende zondag 1 augustus 2021 een uniek driedelig wielerevenement Temse Koerst te organiseren in Temse centrum

Temse Koerst bestaat uit drie delen. Om 13.30 uur begint op de Markt een wedstrijd voor miniemen, om 16 uur gaan de nieuwelingen van start. Vooraf is er een dikke banden koers, volgens het organiserende Wielerbelangen Temse de eerste van het Waasland.

Vanaf 12.30 uur kunnen daarbij kinderen tussen 6 en 11 jaar met hun eigen, gewone fiets of mountainbike drie rondjes van een kilometer rijden. Dankzij onder meer een volgwagen en microcommentaar proeven ze volop van de koerssfeer. Bovendien krijgen ze begeleiding en tips van ex-wielrenners: Marc Dierickx van het team van Mathieu Van der Poel, Giro-winnaar Johan De Muynck, Parijs-Roubaix-winnaar Roger Rosiers en Sporza-commentator José De Cauwer.

Wielerbelangen Temse organiseer de koers samen met de gemeentelijke sportdienst.

“Ik spreek er al een paar jaar over met José (De Cauwer, red.) om zoiets te organiseren”, zegt voorzitter Sylle De Bock. “Dit jaar hebben we het toch gedaan, en met succes. We kregen al veel reactie. We hopen ook dat andere organisatoren in het Waasland mee op de kar springen en dingen beginnen organiseren. Jongeren krijgen op deze manier de smaak te pakken.”

De nieuwelingenkoers tijdens Temse Koerst is de eerste van de drie ritten van de Ronde van de Scheldeboorden. De andere koersen vinden plaats op 10 augustus in Velle en op 22 augustus in Haasdonk.

Info en inschrijvingen: sport@temse.be.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *