Bewoners van de Volksplaats dromen van buurtfeest

TEMSE – De bewoners van de Volksplaats konden zondagvoormiddag 23 oktober ideeën aanbrengen bij Curieus Temse om hun buurt een stuk aantrekkelijker te maken.

“Met ‘Droom je Buurt’ willen we iedereen uitdagen om verbeterplekjes in de buurten aan te kaarten en die vooral zélf onder handen te nemen. Curieus Temse ging op zoek naar een eerste straat of wijk die wat ‘punch’ kan gebruiken en kwam uit bij de Volksplaats. Op het ideeënbord op het plein kunnen bewoners suggesties kwijt, ook voor een heus buurtfeest volgend voorjaar”, legt Pascal De Dycker van Curieus Temse uit. “Er komen trouwens nog andere plaatsen in Temse in aanmerking voor een ‘Droom je Buurt’-initiatief. Zo bijvoorbeeld het Sint-Amelbergaparkje, vlakbij de Scheldebrug.”

Levent Yuceel hoopt als bewoner op buurtversterkende initiatieven. “De Volksplaats heeft een groot plein, maar er gebeurt niets. In andere wijken zijn er buurtfeesten of jaarlijkse rommelmarkten. Dat zou hier ook kunnen, het zorgt voor een sterkere band onder de bewoners”, aldus Levent, die ook een lans breekt voor de kinderen: “Het plaatsen van speeltuigen voor kinderen op het plein zou de buurt voor hen ook veel aantrekkelijker maken. Nu is het plein niet meer dan een kale vlakte.”
(Bron: HN,GVA-GVV)

Meer foto’s, klik hier

droom-je-buurt_volksplaats_2016

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *