Voetbaltrainer voor rechter voor witwassen zwart geld in Afrika

Wase Fruithandelaar kon door minnelijke schikking proces afwenden
BEVEREN-WAAS / TEMSE – Voetbalcoach Paul Put (60) staat terecht op verdenking van witwaspraktijken met Afrikaanse ‘voetbalacademies’. Ondernemer Achiel D.W. uit Temse kon een proces vermijden met een minnelijke schikking.
paul-put
Paul Put trainde onder meer de nationale voetbalploeg van het West-Afrikaanse Burkina Faso. (foto BLG)
achiel-d-w
Achiel D.W. zou zo’n 2,3 miljoen euro betaald hebben om een proces af te wenden. (foto: BFS)

Paul Put heeft een jarenlange ervaring als coach van Afrikaanse clubs en nationale elftallen. Een expertise in donker voetbaltalent die in 2007 ook de Wase fruithandelaar Achiel D.W. niet was ontgaan. De ondernemer had toen interesse gekregen in de aandelen van voetbalclub SK Beveren en zag in Put de man die hem ‘zwarte parels’ kon aanleveren voor de club.

“Achiel D.W. wou voetbalacademies oprichten in Afrika en schakelde daarvoor Paul Put in”, legt Frank Vandewalle, de advocaat van de voetbalcoach, uit.

Volgens de openbaar aanklager ontving Put cash geld van D.W. om het wit te wassen. Het zou alles samen om bijna 800.000 euro gaan. Maar volgens Vandewalle was daarvan geen sprake. Het Openbaar Ministerie vroeg een veroordeling voor Paul Put.

Achiel D.W. stond samen met een familielid terecht in de zaak, maar kon door het betalen van een minnelijke schikking een proces afwenden.

Bron: HN, Bert Foubert

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *