Culinaire wandeling voor Week van de Smaak

TEMSE – Rita Heerwegh, voorzitster van Toerisme Temse, organiseerde naar aanleiding van de Week van de Smaak, een culinaire wandeling door het centrum van de gemeente. De wandeling combineert lekker eten en drinken, bij plaatselijke horecazaken, met leuke en onverwachte weetjes die met Temse te maken hebben. Zowat 26 lekkerbekken namen deel.

In de voormalige raadszaal van het oud-gemeentehuis kregen de deelnemers een Temses aperitief aangeboden. In de feestzaal van taverne de Gulden Cop, de oudste horecazaak van Temse, konden de deelnemers genieten van een soepje en een videetje als voorgerecht. Na een rondgang langs de de Wilfordkaai werd in feestzalen Den Oever het hoofdgerecht geserveerd: Paling in ’t Groen op zen Temses of een Steak met frietjes. Daarna ging het richting AC De Zaat waar men kon genieten van het dessert: Temsese Vlaai met koffie of thee, zoals ze nog gebakken wordt door bakker Jackie De Baer uit de Kasteelstraat.

Een nieuwe culinaire wandeling staat geprogrammeerd voor het voorjaar van 2017.
Meer info bij de Toeristische Dienst op de Markt 1.

Meer foto’s, klik hier

culinaire-wandeling_temse-11-2016
In de voormalige raadszaal van het oud-gemeentehuis kregen de deelnemers een Temses aperitief aangeboden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *