Vrouwen aan de macht in carnavalvierend groot-Temse

Kaylee Kenis Van Noten regeert Tielrode carnaval 2.0 in 2017
TEMSE/TIELRODE – Na een jaar onderbreking zal er in 2017 opnieuw carnaval gevierd worden in Tielrode. Kaylee Kenis Van Noten (19) zal het feest van de zotskappen regeren.

“Het initiatief om opnieuw carnaval te organiseren in Tielrode, na het uiteenvallen van het vorige comité, gebeurde tussen pot en pint samen met onze secretaris Etienne Blommaert”, vertelt Ken Berckmoes, voorzitter van het nieuwe carnavalscomité van de Durmegemeente. “We zijn allemaal carnavalisten van jongsaf maar nog nooit deden we zo een organisatie. Dit zal dus gebeuren met vallen en opstaan maar we doen ons best om Tielrode carnaval de komende jaren opnieuw op de kaart te zetten.”

Kaylee Kenis Van Noten zal het Tielroodse carnaval 2.0 in 2017 regeren. Nadat haar opponent voor de prinsverkiezing zich terugtrok kreeg zij de titel in de schoot geworpen.

Kaylee en haar familie ademen carnaval. Zijzelf was in 2011 Jeugdprinses in Temse en is al zes jaar lid van de groep Ambiance Events On Tour. Mama Martine was enkele jaren geleden eredame in Temse voor prins Kim I.
“Toen ik in 2011 die titel kreeg was ik superblij en overdonderd dat ik als jeugdprinses Temse mocht vertegenwoordigen. Vanaf toen af was het mijn droom om ooit een echte prinses te zijn, vertelt Kaylee. “En of dat nu in Temse of Tielrode is dat blijft mij om het even.”

Toch droomt ze ervan om ooit in de centrumgemeente prins carnaval te zijn.
“We bekijken wel hoe het in Tielrode loopt en dan kan ik mij binnen enkele jaren misschien kandidaat stellen in Temse.”

De nieuwbakken carnavalsprinses is trouwens een bezig bijtje.
Naast haar grootste hobby, carnaval vieren, en haar studies Kinderzorg in Sint-Carolus in Sint-Niklaas is ze ook lid van het vrouwenvoetbalteam van KSV Temse, doet ze een studentenjob bij een bekende supermarktketen en is ze animator bij speelpleinwerking de SpeGt in Temse.

Dankzij de oprichting van het nieuwe comité in Tielrode is er in 2017 zowel in de centrumgemeente als in alle deelgemeenten weer een carnavalsviering.

Een opvallende vaststelling daarbij is dat, behalve in Steendorp, zowel in Temse, Tielrode als Elversele een vrouw het carnaval zal leiden. Vrouwen aan de macht is dit carnavalsseizoen in groot-Temse dus geen loos begrip.

Enkele weken geleden won Eveline Claus (21) de verkiezing in Temse en komende zaterdag zullen in Elversele Eva De Caluwe (44), Sara Linden(46) en Viviane Verdickt (61), net zoals vorig jaar, in de Emiel Naudtszaal, een ultieme strijd aangaan voor de prinsestitel van 2017.

prins-carnaval-tielrode-2017
Kaylee Kenis Van Noten (3e van rechts) kreeg de prinstitel in de schoot geworpen

Een gedachte over “Vrouwen aan de macht in carnavalvierend groot-Temse”

  1. heel even een kleine recht zetting oud comité is NIET uit een gevallen en hebben er alles aan gedaan om carnaval door te laten gaan maar ondanks er geen extra medewerkers kwamen werd het wat teveel om dit alles rond te krijgen en zijn als vrienden gestopt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *