Werken aan fietspaden op de N41 tussen Elversele en Dendermonde

Grote verkeersimpact op rijksweg van 6 augustus tot en met 31 augustus
TEMSE/ELVERSELE – Op maandag 6 agustus starten de werken om het dubbelrichtingsfietspad langs de N41 door te trekken tot in Temse (Elversele). De asfaltlaag van de N41 zelf wordt ook vernieuwd. Na afloop van de werken is het fietspad beschikbaar vanaf de rotonde in Elversele tot aan de Dendermondsesteenweg in Hamme. Tegelijkertijd zal er gestart worden met de heraanleg van de oostelijke ventweg (Pontweg) naast de tunnel Elversele.

6 augustus – 31 augustus: aanleg fietspad en heraanleg oostelijke ventweg (Pontweg) naast de tunnel Elversele

Het fietspad wordt aangelegd aan de oostzijde van de N41. Daarom is de oostelijke ventweg tijdens de werken afgesloten voor doorgaand verkeer van de Drapstraat tot aan de rotonde in Elversele en zal het wegdek gelijktijdig heraangelegd worden. Op het kaartje hieronder kan je de locatie van de werken en de omleidingen bekijken.

Omleidingen

– Autoverkeer volgt de omleiding via de tunnel onder de rotonde door en verder langs de Kettermuitstraat en de Hogenakkerstraat.
– Fietsers volgen de omleiding aan de westzijde van de N41 tot aan de rotonde.

Ook de rotonde boven de tunnel Elversele wordt tijdens deze periode 1 dag volledig afgesloten voor de vernieuwing van de toplaag en het aanbrengen van de markeringen. Een week voordien zal de exacte datum bekend zijn. We houden je hiervan op de hoogte via onze volgende nieuwsbrief.

Bereikbaarheid

– Bewoners die door de werken niet met hun wagen tot aan de woning geraken, kunnen parkeren ter hoogte van de Priester Poppeschool in de Dorpstraat.
– Bedrijven in de werfzone blijven tijdens de werken zoveel mogelijk bereikbaar.
– Vrachtverkeer vanuit Sint-Niklaas naar deze bedrijven zal net voor de Durmebrug (Drapstraat) moeten keren. Ook verkeer vanuit de bedrijven richting de E17 en Sint-Niklaas zal tijdens bepaalde fasen dezelfde keerbeweging moeten maken.
28 augustus – 31 augustus: vernieuwing wegdek N41

Het wegdek van de N41 zelf krijgt een nieuwe asfaltlaag van de Durmebrug tot aan de tunnel onder de rotonde. Vier dagen lang geldt op die plaats beurtelings verkeer dat geregeld zal worden via tijdelijke verkeerslichten.

Door de combinatie met de werken die op dat moment nog steeds plaatsvinden op de oostelijke ventweg, verwachten we van 28 tot 31 augustus grote hinder. We raden doorgaand verkeer dan ook aan de grote omleiding via de N47 en de E17 te volgen.

Deze werken zijn weersafhankelijk: regenweer kan de planning van de asfaltwerken doen opschuiven.

 

Bereikbaarheidsadviseur

Ondernemers die tijdens de werken vragen hebben over de bereikbaarheid van hun zaak, kunnen de bereikbaarheidsadviseur contacteren via 0476 72 22 57 of via bereikbaar.ovl@wegenenverkeer.be.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *