Kinderen kleuren zomer lang pleintjes met krijt

TEMSE – Kinderen kunnen nog tot en met 22 augustus speelstraten of pleintjes kleur geven met krijt. Dat kan elke woensdag. De krijtstraten zijn een initiatief van kunstenaar en cartoonist Jan Piepel Van Gulck.

“Van 14 tot 16 uur kunnen kinderen zich uitleven in een straat of op een pleintje, en wij helpen hen met tekenen”, zegt de kunstenaar. “Op die manier willen we kinderen op straat laten spelen, want dat gebeurt minder en minder. Het is bovendien een erg laagdrempelige en goedkope activiteit, want veel meer dan wat krijt heb je niet nodig. We hopen er ook de buurt mee samen te brengen. Ouders ontmoeten elkaar dankzij de activiteit en slaan een praatje met mekaar.”

De kinderen zelf zijn erg enthousiast over het project. “We plaatsen het bord over de krijtstraat een week vooraf en flyeren in de buurt zodat iedereen weet dat we eraan komen”, zegt Louis Van der Gucht van de jeugddienst. “Wij nemen het krijt mee en zorgen voor begeleiding. De kinderen komen ons soms om tips vragen tijdens het krijten”, aldus Louis.

Op woensdag 25 juli kunnen kinderen in Elversele zich met krijt uitleven op straat, op 1 augustus in Tielrode, op 8 augustus in Velle, op 15 augustus in Steendorp en op 22 augustus in Temse.

De precieze locaties worden bekendgemaakt op www.jeugd-temse.be/krijtstraat

Bron: HN/GVA – Mattias Goossens

Zo’n twintig kinderen leefden zich woensdagnamiddag uit op het basketbalplein in de Koning Boudewijnlaan. Achteraan links initiatiefnemer kunstenaar Jan Piepel Van Gulck.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *