Drugscontrole op Parkfeesten

TEMSE – Woensdagavond 18 juli werden er extra drugscontroles gehouden in het Scheldepark, aan de ingang van het festivalterrein van de Parkfeesten, en in de Scheldestraat in Temse. De politiezone kreeg bijstand van de Federale politie, zij waren aanwezig met drugshonden.

“Dit is een nieuw project in onze politiezone”, aldus commissaris Katty De Bruyn. “Onlangs controleerden we ook tijdens de Copa Crubeca in Kruibeke. Indien bezoekers drugs of een joint bij zich hebben wordt dat in beslaggenomen en moet men onmiddellijk een minnelijke schikking (OMS) betalen.”

Alle bezoekers werden aan de hoofdingang van het festivalterrein besnuffeld door één van de honden.

“Er werden 35 personen extra gecontroleerd waarvan er 7 personen betrapt werden op het bezit van drugs. In totaal kregen 6 personen een OMS, een onmiddellijke minnelijke schikking. Eén persoon werd gearresteerd en verbleef een nacht in de cel. Het parket werd ingelicht, de verdachte wordt gedagvaard via de snelrechtprocedure. Nadien was er ook een controle in de Scheldestraat. Hier werden 5 personen extra gecontroleerd. Waarvan er 3 een OMS kregen.”

Alle bezoekers van de Parkfeesten werden gecontroleerd (foto: Franky Polfliet)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *