PUBLI-REDACTIONEEL: Binnenkort heropening Oosters restaurant De Sampan

Uitbreiding hotel De Sampan volop aan de gang

TEMSE – Eind deze maand opent Oosters restaurant De Sampan, op de Markt in Temse, opnieuw de deuren. Momenteel realiseert men tien extra kamers voor het bovenliggende hotel. Daardoor was het restaurant enige tijd gesloten. Met de heropening zal men er van authentieke Chinese geuren en smaken kunnen genieten en proeven.

Oosters restaurant De Sampan is sinds zes jaar gevestigd in het voormalige postgebouw. Zaakvoerder Tony Nai en echtgenote Daisy realiseerden in 2016 boven het restaurant een hotel.

“Voor de realisatie van het hotel voegden we een derde verdieping toe aan het oude postgebouw”, vertelt Tony. “Zo konden we 5 luxekamers aanbieden waarvan 2 familiekamers die geschikt zijn voor vier personen. Na twee jaar is het hotel een groot succes en is het meer dan regelmatig volgeboekt.”

Daarom drong een uitbreiding van het aantal kamers zich op.

“Momenteel zijn de werken volop bezig om tien extra kamers te realiseren”, stelt de zaakvoerder. “Daardoor moesten we ook in het restaurant ingrijpende verbouwingswerken doorvoeren. Zo moesten onze keuken en de toiletten geherlokaliseerd worden.”

“Eén van de grote troeven van Temse is dat het in de gouden driehoek Antwerpen, Brussel, Gent gelegen is”, weet Tony Nai. ” Van hieruit ben je snel overal. Maar hier in Temse is het veel rustiger. Ook de Schelde is een troef, hotelgasten kunnen een rustige wandeling maken langs de vernieuwde kaai of het dijkpad.”

Van de heropening van het restaurant wil men ook gebruik maken om de menukaart aan te passen.

“Vorig jaar toen ik met een aantal bedrijfsleiders uit Temse een reis organiseerde naar China kregen zij daar de echte Chinese keuken voorgeschoteld. En omdat dit zo in de smaak viel kwam ik op het idee om dit ook in de Sampan aan te bieden.”

Daardoor waait er binnenkort een nieuwe wind door het restaurant met authentieke geuren en smaken meegebracht uit China.

“Gezonde gestoomde dim sum en dumpling, en Sharing Food bestaat in China al duizenden jaren”, weet Tony Nai. “En van deze nieuwe trend zal men ook in Sampan kunnen genieten. Tafelen bij ons is een beetje reizen door het Verre Oosten. Met zen tweetjes of grote groepen, iedereen zal bij ons kunnen genieten van verschillende echte Chinese gerechten en bijgerechten.”

De uitbreiding van het hotel moet eind dit jaar afgewerkt zijn.

Tony Nai is ook de zaakvoerder van Kaai 22 op de Wilfordkaai. Deze zomer kan men daar een luxe-overnachting winnen in Hotel de Sampan, i.s.m. brouwerij VBDCK uit Tielrode.

www.desampan.be
www.kaai22.be

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *