Lokaal bestuur zet duurzame helden in de bloemetjes.

TEMSE – Van 18 tot 25 september vierden men de zesde verjaardag van de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties waarbij o.m. klimaatactie, duurzaamheid, verantwoorde consumptie en productie en gendergelijkheid hoog op de prioriteitenlijst staan. In dit kader organiseerde de Vereniging van Steden en Gemeenten (VVSG) voor de 4de maal op rij de Week van de Duurzame Gemeente.

Het Lokaal Bestuur zet tijdens deze campagneweek lokale duurzame helden in de kijker. Onze dienst Duurzaamheid nam 5 verschillende sectoren onder de loep om per sector 1 duurzame held te selecteren

Vijf duurzame helden werden in de bloemetjes gezet door de gemeente Temse, naar aanleiding van de Week van de Duurzame Gemeente, die de duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN viert. De gehuldigden vormden een bonte verzameling: zwerfvuilraper Marc Hooftman en compostmeester Maria Lobelle, maar ook de VBDCK-brouwerij, kapster Claudia Cantazaro en Kris en Ginny Heirbaut van de Heirbaut Hoeve, die hun energie- of verpakkingsverbruik verduurzaamden.

Meer foto’s, klik hier

Het lokaal bestuur zette de duurzame helden in de kijker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *