Cultureel seizoen opent met beperkte zaalcapaciteit in de Roxy door verluchtingsprobleem

TEMSE – Met een kleine expo en receptie voor beperkt publiek werd het een bescheiden opening van het cultureel seizoen in Temse. Ook de theaterzaal kan voorlopig maar op beperkte kracht draaien, omdat de CO2-meter te snel in het rood gaat.

Zaterdagnamiddag konden cultuurliefhebbers in Theaterzaal Roxy de opening van het cultureel seizoen bijwonen. Er was een receptie en een kleine expo rond de nieuwe muurschildering door de Tekenklas van Academie en Vaktekenschool Temse. Tijdens corona werden immers enkele dingen aangepakt in het gebouw. Er kwamen niet enkel muurschilderingen bij, maar ook aanpassingen aan onder meer het geluid en het licht.

120 bezoekers

Mondmaskers en andere beperkingen zijn volgens het nationaal Overlegcomité momenteel niet nodig bij minder dan 200 bezoekers, vanaf oktober bij minder dan 500 aanwezigen. Maar in Roxy, met een capaciteit van 300 zetels, blijft het maximale bezoekersaantal steken op 120 personen.

“Het probleem is de verluchting: bij een volle theaterzaal gaat de CO2-meter in het rood, zegt Cultuurschepen Lieve Truyman (N-VA). “Ons ventilatiesysteem is niet optimaal. Als we dat te hard zetten, dan stoort het geluid de voorstelling. Ramen en deuren openzetten gaat ook niet, want we liggen vlak naast de lawaaierige N16.”
(Bron + foto: HN/Tom Nuytemans)


Luba Melanchouk van de tekenklas gaf aan de bezoekers meer uitleg over de expo.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *