Leden van Vooruit verzamelden 12 volle zakken zwerfvuil

TEMSE – Afgelopen weekend, vond de World Cleanup Day plaats, een jaarlijkse, wereldwijde burgeractie die het probleem van zwerfvuil wil aanpakken door het organiseren van opruimacties en het sensibiliseren van het publiek.

Ook leden van Vooruit openden zaterdagnamiddag de jacht op rondslingerende blikjes, papiertjes, plastic flesjes, peuken en alle andere soorten zwerfvuil.

“We hebben de onmiddellijke omgeving aan de achterzijde van de brandweerkazerne, openbare parkings en de buurt van enkele supermarkten proper gemaakt en 12 volle zakken zwerfvuil verzameld”, vertelt Brigitte Caura. “Het meeste werd gevonden in de parkjes aan ’t Foort en de Gulden Wal. Terwijl we de beetjes groen die we in het centrum hebben zouden moeten koesteren. “

Men verzamelde 12 volle zakken

Ook op de openbare parkings en rond de supermarkten lag veel zwerfvuil zoals blikjes en lege snoepwikkels.

“Een vuilnisbakje geplaatst door elke winkel die voeding verkoopt zou al een groot verschil kunnen maken”, klinkt het. “De sigarettenpeuken op de stoepen zijn eveneens alomtegenwoordig, ook daar dringt zich een gerichte aanpak op. Twee grotere sluikstorten, tussen de parking bib en supermarkt Aldi en aan de ingang van de Aldi, in de Paterstraat werden gemeld aan de milieudienst.”

Meer foto’s, klik hier

Leden van Vooruit gingen zaterdagnamiddag zwerfvuil rapen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *