Heel wat bestuurders geflitst in Zone 30

Alcohol in het verkeer

Tijdens het weekend werden verschillende bestuurders betrapt op rijden onder invloed van alcohol.

Zaterdag- en zondagnacht werden er op verschillende plaatsen verkeerscontroles uitgevoerd. In de Kasteelstraat in Temse legde 21-jarige bestuurder een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat hij 1,15 promille alcohol in zijn bloed had. Het rijbewijs van de jongeman uit Kruibeke werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Aan de Pontweg in Elversele werd een jonge vrouw uit Stekene gecontroleerd. Ze blies alarm. Uit de ademanalyse bleek dat ze 0,60 promille alcohol in haar bloed had. Ze moest een boete van 187 euro betalen. Daarnaast werd haar rijbewijs voor 3u ingehouden.

Tenslotte kreeg de politie in de nacht van zondag op maandag een melding van een dronken bestuurder in Kruibeke. Bij nazicht bleek de bestuurder zich in de Molenstraat in Kruibeke te bevinden. De bestuurder, een 56-jarige vrouw, legde een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat ze 1,77 promille alcohol in haar bloed had. Haar rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Snelheidscontroles

Er werd afgelopen weekend opnieuw op snelheid gecontroleerd. In totaal werden 1.082 voertuigen gecontroleerd, ook in de zone 30. Hiervan werd 17 procent geflitst.

Er werd onder andere in het centrum van Temse gecontroleerd. In de Stationsstraat werden 64 van de 89 voertuigen geflitst. Hoogst gemeten snelheid was 66 km/u.

In de Nijverheidstraat werden 33 van de 55 voertuigen geflitst. Hoogst gemeten snelheid was 53 km/u.

In de Scheldestraat in Temse werden 5 van de 33 voertuigen flitst. De hoogst gemeten snelheid was daar 39 km/u.

Verder werden er ook snelheidscontroles uitgevoerd op de Nieuwe Baan in Kruibeke. Daar werden slechts 8 van de 513 voertuigen geflitst. Hoogst gemeten snelheid was 87 km/u. Tenslotte werd ook in de Doonstraat gecontroleerd. Daar werden 75 voertuigen geflitst op een totaal van 392. Één bestuurder reed er maar liefst 95 km/u.

2 gedachtes over “Heel wat bestuurders geflitst in Zone 30”

  1. Beter savonds flitsen .ik woon zelf in de boodtstraat .en als ik ga wandelen met mijne hond moet ik soms opzij springen dat ze de gas pedaal in drukken tot einde van de straat .moet maar eens een kind buiten komen .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *