Neos Temse vierde 40-jarig bestaan

TEMSE – Op donderdag 18 januari vierde seniorenclub Neos Temse zijn 40-jarig bestaan met een receptie in de feestzaal van het gemeentehuis op de Markt. Een 100-tal leden genoten van een mooie namiddag. Neos startte in Temse in 1984 onder de naam CRM (Club van de Rustende Middengroepen).

“Voor ons 40-jarig bestaan maakte we onze nieuwjaarsreceptie extra feestelijk, met een optreden van Eddy Flecijn”, vertelt voorzitter Jan De Gendt. “Eddy is actief in de wereld van de klassieke muziek, en speelt in verschillende ensembles. Met een 100-tal leden konden we genieten van een mooie namiddag.”

Mensen verbinden

Op 17 januari 1984 werd de stichtingsvergadering gehouden op initiatief van Gaston Aerts. Toen startte de club nog op onder de benaming CRM (club van rustende middengroepen). In 2005 veranderde de naam in Neos (netwerk voor ondernemende senioren). De club ging van start in 1984 onder het voorzitterschap van Jos Smet. Daarna volgden Marcel De Pauw, Karel Van Der Gucht, Eddy Calle en de huidige voorzitter Jan De Gendt.

“Als club staan we er voor gekend dat we heel wat activiteiten per jaar organiseren”, klinkt het. “Dat gaat van bijeenkomsten met sprekers, culturele activiteiten, het bijwonen van grote concerten en evenementen, daguitstappen en buitenlandse reizen. Ook wandelen en fietsen staan meermaals op het programma. Kortom: we nemen alle gelegenheden te baat om samen het glas te heffen, te tafelen en bij te praten met oude en nieuwe vrienden.”

“Dit alles met een duidelijk doel: mensen verbinden in goed gezelschap. En dat het werkt kunnen onze leden zeker en vast getuigen. Ze brengen zelf steeds nieuwe leden aan, met andere woorden: de mond-aan-mondreclame werkt. Na enkele moeilijke jaren tijdens de coronapandemie, gaan we steeds de hoogte in wat betreft het aantal leden. Zo kunnen we het nieuwe jaar aanvangen met 180 leden.”

Samenwerking en vriendschap

Op maandag 6 mei is er een een ’belevingsdag’ in Temse, waarbij 250 Neos leden uit Oost-Vlaanderen verwacht worden. ’s Morgens een spreker in de Roxy, in de namiddag een boottocht op de ‘Verdi’ richting Sint-Amands met maaltijd aan boord.

“Als club maken we deel uit van een nationale organisatie die meer dan 220 clubs omvat”, stelt de voorzitter. “We krijgen dan ook een goede ondersteuning van de provinciale medewerkers om alles in goede banen te leiden. Maar de basis is het plaatselijke bestuur. Het is belangrijk dat ook hier de samenwerking en vriendschap optimaal werken, en dat is in ons bestuur zeker het geval. Maandelijks komen we samen om te evalueren, te plannen en organiseren.”

Het huidige bestuur omvat zeven leden: Jan De Gendt: voorzitter, Viviane Pauwels: secretaris, Freddy Troubleyn: penningmeester, Anne Van Broeck, planner; Marleen Wauters: webbeheer, Erik Peirsman: afgevaardigde seniorenadviesraad, Piet Van Dycke: meerdaagse reizen.

Neos Temse neemt in ieder geval een belangrijke plaats in bij het verenigingsleven van Temse. Personen die interesse hebben om deel uit te maken van de club kunnen alle info vinden op de website: www.neosvzw.be/temse

Meer foto’s, klik hier

Het huidige bestuur van Neos Temse omvat 7 leden onder leiding van Jan De Gendt (midden vooraan)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *