Originele reuzentekening van Paul Geerts wordt openbaar geveild voor goed doel

Opbrengst gaat integraal naar dovenwerking van WZC Huize Vincent in Tielrode

TEMSE – Speciaal voor Temse maakte grootmeester Paul Geerts, de tweede vader van Suske en Wiske, een originele reuzentekening (ingekaderd 94 x 64 cm): de uitvergrote cover van één van zijn meesterwerken: De 7 schaken (uit 1995).

De tekening wordt openbaar geveild en de opbrengst gaat integraal naar WZC Huize Vincent in Tielrode, meer bepaald naar de leefgroepwerking rond dove ouderen. Huize Vincent is de enige voorziening in Vlaanderen met een uitgebouwde werking voor deze doelgroep. De organisatie viert dit jaar haar zilveren jubileum.

De 7 schaken is gebaseerd op de jeugd en de belevenissen van Willy Vandersteen. De tekening stelt hollende jongeren voor, waaronder Willy Vandersteen, Suske, Wiske, Lambik, Jerom en professor Barabas. Buiten de tekening, maar binnen het kader, kijken tante Sidonia en Krimson toe.

Bieden kan tot op Spirits 4de Grote Signeerdag: zaterdag 21 september. Bieden kan via het e-mailadres lavas@telenet.be. Telkens het bod wordt verhoogd, wordt het bedrag op de website aangepast, de lagere bieders krijgen dan een email.

Online bieden kan tot vrijdag 20 september, 17 uur. Daarna kan enkel nog op Spirits 4de Grote Signeerdag geboden worden. Hij vindt plaats in de feestzaal van het gemeentehuis (Markt) op zaterdag 21 september, tot 17 u. De laatste mogelijkheid tot bieden vormt de apotheose van de campagne én van de Signeerdag. Paul Geerts zal aanwezig zijn en van 14 tot 17 u. zijn albums signeren.

Meer info:   https://culturele-vereniging-spirit.jouwweb.be/

De tekening wordt openbaar geveild en de opbrengst gaat integraal naar WZC Huize Vincent in Tielrode,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *