Aprés Ski Bar en Tichelland werken samen: “Het voortbestaan van beide events verzekeren”

TEMSE – De organisatie van de Après Ski Bar Temse en het dancefestival Tichelland in Tielrode werken voortaan samen. Het zijn de twee grootste privé-events in groot-Temse.

“We leerden elkaar kennen tijdens een netwerkevent. En we zaten meteen op dezelfde lijn. Door samen te werken staan we sterker. Zo zorgen we niet alleen voor het voortbestaan van de twee bestaande evenementen maar kunnen we zelfs nieuwe initiatieven nemen.”

Tichelland is al een aantal jaren een vaste waarde in festivalland. Het dancefestival wordt sinds 2017 in Tielrode georganiseerd en trekt meer dan 1.200 bezoekers.

“Vorig jaar organiseerden we voor het eerst uitgebreid naar driedaags festival maar de weergoden waren ons bijzonder ongunstig gezind”, zegt Filip Poschet. “We hadden al een kleine financiële buffer na vier edities, maar door die tegenslag is alles in één klap opgesoupeerd. Er was wel veel volk komen opdagen maar als het regent, wordt er natuurlijk nauwelijks geconsumeerd.”

Tirolerfeest

De Après Ski Bar Temse vond vorig jaar een eerste keer plaats in de hal van Christal Carwash aan de Krijgsbaan. Die werd omgebouwd tot een heuse skihut. Er kwamen zo’n 300 bezoekers op af.

“In onze bedrijfshal werden in het verleden al enkele kleine events georganiseerd, zoals het verjaardagsfeest voor mijn vader zijn vijftigste verjaardag”, vertelt Charlotte Cooman, zaakvoerster van de Carwash. “Daarom begon het te kriebelen om hier eens een groter openbaar evenement op poten te zetten. In de aanloop naar carnaval leek een Tirolerfeestje ons wel het ideale concept om al in de sfeer te komen.”

Samenwerking

Eén van de drie medeorganisatoren haakte intussen af door een overvolle agenda waardoor Charlotte die samen met Sander Tempels het Aprés Ski feest op poten zet, wel wat versterking konden gebruiken.

“En het is een perfecte match met de ploeg van Tichelland”, klinkt het. “We vonden elkaar op een netwerkevent en we zagen meteen de meerwaarde van een samenwerking. Door de krachten te bundelen kunnen we niet alleen de toekomst verzekeren van het bestaande winter- en zomerevent, maar eigenlijk een heel jaar door beleving aanbieden in onze gemeente. Aan ideeën ontbreekt het ons alleszins niet.”

Ambiance verzekerd

De Après Ski Bar Temse staat op 3 februari het eerste op de agenda.

“Aan het concept wordt niet veel gewijzigd”, zegt Sander. “De hal is overdekt maar de open structuur zorgt wel voor een outdoor gevoel. De dresscode is skikledij en lederhosen. Aan sfeer zal het in ieder geval niet ontbreken. Op de affiche staan onder meer Tielens & Dhaeze en Hits on Tour. DJ Funkhauser brengt Yves Segers mee en DJ F.R.A.N.K mag het feest afsluiten. Omdat er natuurlijk ook wel wat drank vloeit, voorzien we een taxiservice om mensen veilig thuis te brengen. Er is ook een grote fietsenstalling.”

Een datum voor de volgende editie van Tichelland ligt intussen ook al vast: 2, 3 en 4 augustus. Tickets voor de Après Ski Bar Temse kosten 16 euro en kunnen enkel online aangekocht worden.

Meer info: ‘Aprés Ski Bar Temse’ @Facebook

De organisatie van de Aprés Ski Bar en Tichelland vormen vanaf heden één team

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *