Maria vierde 104de verjaardag in Huize Vincent en is oudste inwoner van Temse

TEMSE/TIELRODE – In woonzorgcentrum Huize Vincent in Tielrode vierde Maria Boodts haar 104e verjaardag. Daarmee is ze momenteel de oudste inwoner van Temse. Uit handen van burgemeester Hugo Maes (CD&V) en schepen Bart Van Geyt (Open VLD) kreeg ze attenties overhandigd van het koninklijk paleis en het gemeentebestuur.

Maria werd in 1920 geboren in Hamme en verhuisde naar Tielrode na haar huwelijk met Edmond Mets die trambestuurder was. In 1987 moest ze afscheid nemen van haar man, maar ze vond opnieuw de liefde bij de vader van Walter Van Damme.

Het leven heeft haar niet gespaard , maar ze is gelukkig en heel tevreden hier in het woonzorgcentrum”, stelt Walter.

Twee dochters verloren

Maria verloor namelijk haar twee dochters op jonge leeftijd. Dochter Elfriede, geboren in 1946, kwam op 10-jarige leeftijd te overlijden bij een tramongeval in de Schoolstraat in Temse. Ze liet haar boekentas vallen en kwam zo onder de tram terecht. Haar tweede dochter Anita overleed in 1962 op 19-jarige leeftijd bij een brand van een overheidsgebouw in de Wetstraat in Brussel. Naast Anita lieten toen nog negentien anderen het leven.

Ondanks de zware tegenslagen gaf Maria de moed niet op.

“Ze was in haar carrière poetsvrouw in de Rijksmiddelbare School (RMS) in Temse”, vertelt Walter. “In haar vrije tijd was ze graag actief bezig en ging ze graag op restaurant.” Maria verblijft sinds 2003 in Huize Vincent. Ze is momenteel de oudste van de vier eeuwelingen die Temse telt.

Meer foto’s, klik hier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *