Huize Vincent vierde 101-jarige Karel Van Hoornick

TIELRODE – Karel Van Hoornick. vierde op 14 januari zijn 101ste verjaardag in WZC Huize Vincent . Op vrijdag 12 januari kwam burgemeester Hugo Maes langs, samen met schepen van Ouderenzorg Bart Van Geyt om de jarige in de bloemetjes te zetten.

Tijdens een gezellig samenzijn met taart en bubbels, samen met mede-bewoners van Huize Vincent en enkele familieleden, bracht Hugo Maes de felicitaties over namens het koningshuis. Schepen Bart Van Geyt vanwege het lokaal Bestuur.

Karel was kleermaker in Sint-Niklaas. Hij studeerde hiervoor in Antwerpen en volgde later op zijn 19de zijn vader op die ook kleermaker was.

“Onze pa is geboren en getogen op Tereken in Sint-Niklaas waar hij in het ouderlijke huis vorig jaar zelfs nog zijn 100ste verjaardag vierde”, klinkt het bij de dochter. Naast het runnen van zijn zaak maakte hij pasteltekeningen, ging hij graag biljarten en ging hij graag op reis naar Zwitserland en Oostenrijk.”

“Een leuk weetje is dat hij ooit deelnam aan het Rad Van Fortuin mat Walter Capiau en te zien was in het TV programma Klasgenoten op VTM. Hij was in de Broederschool klasgenoot van striptekenaar Marc Sleen en acteur Jef Burm en daardoor werd hij ook uitgenodigd voor het programma.”

Karel heeft een dochter, drie kleinkinderen en drie achterkleinkinderen.

Meer foto’s, klik hier

Burgemeester Hugo Maes (L) en schepen Bart Van Geyt (R) kwamen de jarige in de bloemetjes zetten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *