POLITIE. Man onder invloed, dronken fietser, controle fietsverlichting en updates tijdens BK Veldrijden

Man onder invloed botst tegen verkeersbord
Op het kruispunt van de Fonteinstraat met de Sint-Jorisstraat in Temse reed woensdagavond een autobestuurder tegen een verkeersbord. De 37-jarige man uit Willebroek legde een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat hij 2.81 promille alcohol in zijn bloed had. Daarnaast legde hij ook een positieve speekseltest af. De man testte positief op cannabis. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. Het voertuig moest worden getakeld.

Dronken fietser aangereden
Woensdagavond werd een 34-jarige fietser uit Temse aangereden in de Tulpenlaan in Temse. Hij had lichte verwondingen. De wagen is doorgereden. Uit een ademanalyse bleek dat de fietser 2.71 promille alcohol in zijn bloed had. De man zijn rijbewijs werd voor 15 dagen ingetrokken.

Controle fietsverlichting
De lokale politie Kruibeke – Temse heeft donderdagochtend 10 januari gecontroleerd op fietsverlichting in het kader van de campagne zorg dat je gezien wordt. Dit was de tweede grootschalige actie deze winter. Er werden in totaal 538 personen gecontroleerd op zeven locaties verspreid over de politiezone. Voor tien minderjarigen werd een PV opgemaakt. Zij zullen een verkeersklas moeten volgen. Ook vier meerderjarigen waren niet in orde. Zij krijgen een boete van 58 euro.

Politie plaatst updates op Facebook tijdens BK veldrijden
Om de inwoners van Kruibeke en de bezoekers van het BK veldrijden zo goed mogelijk te informeren zal de lokale politie komend weekend regelmatig updates op Facebook plaatsen. Zowel zaterdag als zondag zullen op de Facebookpagina politie Kruibeke – Temse voornamelijk nieuwsberichten omtrent de mobiliteit geplaatst worden. Maar ook andere praktische informatie zal op die manier met bevolking en publiek gedeeld worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *