Samenstelling Politieraad PZ Kruibeke-Temse

TEMSE /KRUIBEKE – Tijdens de installatievergadering van de gemeenteraden in Temse en Kruibeke werden ook de leden van de politieraad van de PZ Kruibeke-Temse verkozen.

In meergemeentezones wordt een politieraad opgericht. Een belangrijk gedeelte van de bevoegdheden van de gemeenteraden (niet allemaal) zijn in een meergemeentezone overgeheveld naar de politieraad.

Door de rechtspersoonlijkheid van de zone kan de politieraad de lokale politie effectief organiseren en beheren. De politieraad heeft bevoegdheden inzake begroting, personeelsformatie en benoemingen. In de politieraad zetelen vertegenwoordigers van elke gemeente van de zone.

De korpschef van de lokale politie is belast met de voorbereiding van de zaken die aan de politieraad of aan het politiecollege worden voorgelegd en woont de vergaderingen van de raad en het college bij.

Ook de burgemeesters van beide gemeenten maken deel uit van de Politieraad
De politieraad is net zoals de gemeenteraad  openbaar. Enkel bij personeelsgebonden materie is dit niet het geval.

Hieronder de lijst van de verkozenen, tien in totaal, in Temse voor de Politieraad.

In Kruibeke zijn er zes verkozene voor de Politieraad: Antoine Denert (D.E.N.E.R.T), Eddy Rombaut (D.E.N.E.R.T), Jos Stassen (SamenVoorKruibeke), Kristof Van De Vyver (SamenVoorKruibeke), Kamiel Van Gheem (N-VA), Filip Vercauteren (CD&V)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *