BEDANKT BAASJE! ’t Is hier mooier zonder hondenpoep !!!

Gemeentebestuur start preventieve campagne tegen hondenpoep
TEMSE – Het Gemeentebestuur van Temse start op initiatief van de GAS-werkgroep een preventieve campagne tegen hondenpoep. De bedoeling is inwoners te sensibiliseren en actief te betrekken bij het vermijden van deze overlast.
05_Hondenpoepcampagne_22juni_001
De affiche werd diervriendelijk ontworpen, met een ‘high five’ tussen hond en baasje.

De bedoeling van deze campagne is dat de inwoners op een positieve manier worden gemobiliseerd om mee te werken aan deze actie”, vertelt schepen Lieve Truyman (N-VA).  Daarom hebben we ook getracht om de bijhorende affiche zo diervriendelijk mogelijk te ontwerpen. Zodat de hondeneigenaars die goed voor hun dier zorgen zich niet aangevallen voelen. We willen de baasjes met deze campagne er op wijzen dat ze wel degelijk een verantwoordelijkheid hebben om wat hun dier achterlaat men dat ook opkuist.  En zo kunnen we samen zorgen voor een hondenpoepvrije gemeente”.

 Het Gemeentebestuur en de Lokale Politie zullen extra aandacht besteden aan de hondenpoepproblematiek. Zo zullen er verplaatsbare infoborden geplaatst worden in diverse wijken, waar de inwoners de folder met affiche in de bus krijgen.

 De komende weken zullen de gemeenschapswachten, wijkagenten en ook de overlastploeg van de Lokale politie extra controleren in de wijk Hemelrijk in Steendorp. Daarna volgen andere buurten in groot-Temse.

 “De hondeneigenaars die geen plastic zakje bij zich hebben, bij het uitlaten van hun dier, worden meteen geverbaliseerd, zonder waarschuwing”, stelt commissaris Katty De Bruyn. “En die boete kan oplopen tot 350 euro”.

 De actie past ook in de Netheidscampagne van onze gemeente”,  stelt schepen van Leefmilieu, Franky De Graeve (CD&V). “Op jaarbasis geven we zowat 5000 euro uit aan hondepoepzakjes zodat mensen die hun zakje vergeten zijn, de gelegenheid hebben er eentje te gebruiken. Ook al is men eigenlijk verplicht om, als men met de hond buiten stapt, een zakje bij te hebben.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *