Kringwinkel Den Azalee opende officieel op de nieuwe locatie

TEMSE – Vrijdag 17 juni opende kringwinkel Den Azalee Temse  officieel op de nieuwe locatie langsheen de Krijgsbaan. in het bijzijn van tal van personaliteiten uit de regio. De feestelijke opening voor het grote publiek is  zaterdag 18 juni. De nieuwe, 900 m 2 grote kringwinkel betekent meer jobs en meer bezoekers, want de ligging moet ook de Kruibekenaren richting Kringwinkel krijgen.
“We willen 18 mensen aan een job helpen en de omzet met tien procent doen stijgen”

De drie kringwinkels van Den Azalee kregen de voorbije jaren telkens meer bezoekers over de vloer. Vorig jaar konden ze samen rekenen op 629 betalende klanten per dag. In Sint-Niklaas en Sint-Gillis-Waas was er elke keer een stijging. In de winkel in de Temsese aan de Hoogkamerstraat stagneerde het aantal bezoekers op 116 dagelijkse betalende klanten. “De winkel was te klein en we konden ons aanbod niet op een aantrekkelijke manier presenteren. Zo bleef Temse het kleine broertje. Maar daar komt nu verandering in”, beklemtonen voorzitter Mike Nachtegael en directeur Peter Maris.

In kringwinkelkleuren

De winkel in de Hoogkamerstraat was zaterdag voor het laatst open, terwijl medewerkers van Den Azalee intussen al druk in de weer zijn met de inrichting van het nieuwe pand, in een vroegere drankenhal langs de Krijgsbaan.

“Extra voordeel is dat we deze ruimte in eigendom hebben, terwijl we de vorige locatie huurden. Sinds maart zijn dertig mensen ingezet. We hoopten nog voor de zomer klaar te zijn voor de opening en dat is gelukt. Zaterdag openen we onze frisse en lichte winkel in kringwinkelkleuren.”

Den Azalee is ervan overtuigd dat de zware investering van zo’n twee miljoen euro zal lonen. “De investering was noodzakelijk om de groei en de toekomst van de kringwinkel te verzekeren. We rekenen op meer tewerkstelling. Vandaag bieden we werk aan twaalf medewerkers, maar het is de bedoeling in de nieuwe winkel achttien mensen aan een job te helpen. Dat betekent wel dat we dan ook meer klanten over de vloer moeten krijgen. We hopen een omzetstijging van tien procent te realiseren.”

Voor extra klanten lonkt de kringwinkel ook naar de buurgemeente, want de inwoners van Rupelmonde, Bazel en Kruibeke moeten gewoon de gewestweg die door hun dorpen loopt, volgen om bij de kringwinkel uit te komen.

“We liggen langs de belangrijke verkeersas Temse-Kruibeke. Voor een kringwinkel moeten de Kruibekenaren nu naar Melsele, maar voortaan kunnen ze ook bij ons terecht. Het Kruibeekse gemeentebestuur draagt zelf zijn steentje bij door middelen uit te trekken om twee mensen aan de slag te helpen.”

Bron: Het Nieuwsblad/GVH

Meer foto’s van de officïele opening, klik hier

DSC_2491
Het team van Kringwinkel Temse die de klanten met raad en daad gaat bijstaan

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *