Festivel deelde weer winst uit aan goede doelen: “Hoe meer bezoekers, hoe meer er terugvloeit naar de samenleving!”

Editie 2024 het eerste weekend van april met tal van grote namen en enkele nieuwigheden

TEMSE – Met een partnerevent met 280 aanwezigen in Hotel Serwir in Sint-Niklaas werd donderdag de promotiecampagne van Festivel 2024 opgestart. Siska Schoeters en Miguel Wiels kwamen, samen met organisator Philippe Van Robaeys het programma uit de doeken doen.

Festivel wil ook in de toekomst het warmste festival van Vlaanderen blijven. Op de affiche het eerste weekend van april staan ondermeer Daan, Regi, Bart Kaëll en Avarage Rob.

“Duurzaamheid is belangrijk tijdens Festivel omdat we geloven dat een geweldig festival niet ten koste mag gaan van onze planeet”, stelt Philippe Van Robaeys. “Wij willen ons steentje bijdragen aan een duurzamere wereld en daarom zetten we ons in om zo veel mogelijk duurzame initiatieven te implementeren.”

Siska Schoeters en Miguel Wiels kwamen, samen met organisator Philippe Van Robaeys (r)
het programma uit de doeken doen.

Na een roundup van Festivel 2023 werd er figuurlijk met geld gegooid door de organisatie. Festivel staat er om bekend dat men de opbrengst schenkt aan een aantal goede doelen uit de regio.

Warmste festival

Donderdagavond mochten nog eens zes goede doelen elk een cheque van 1.500 euro in ontvangst nemen. Dit jaar ging het om Companjong (jeugddementie), The Ups-and-downs (band van mensen met beperking), Witte Raven (kinderarmoede), Rikolto (ontwikkelingssamenwerking), MFC De Link (geestelijke gezondheidszorg) en tot slot de Jan Vertonghen Foundation. De Rode Duivel was niet aanwezig maar stuurde een filmpje in om Festivel te bedanken voor de steun.

Jeugdpsychiater Ilse Van Loy, de vrouw van Peter Van de Veire, was er wel. Zij kwam getuigen over de manier waarop haar organisatie Huis 8 vzw de fondsen van vorige editie had besteed. Philippe Van Robaeys hoopt dat zijn Festivel ook in de toekomst het warmste festival van Vlaanderen mag blijven. “En hoe meer bezoekers, hoe meer er terugvloeit naar de samenleving!”

De vijfde editie van Festivel gaat op 3 april van start met de FestiQuiz. De quiz, gepresenteerd door Peter Van de Veire, is elk jaar een succes. De dag erna vinden de FestiSpecials, voor mensen met een beperking, plaats. Vorig jaar was de namiddag een schot in de roos, dus besloot de organisatie er een volledige dag van te maken. “Er is een hele dag vanaf half 10 animatie”, zei Siska Schoeters enthousiast.


Grote namen

De derde dag van het festival werd FestiMusic gedoopt.

“Dit komt in de plaats van FestiComedy. Onze tent wordt te groot om comedy aan te bieden”, zegt organisator Philippe Van Robaeys. Er is evenwel voor een waardig alternatief gezorgd want die dag komt Daan het beste van zichzelf geven met een liveshow van bijna twee uur.

Vrijdag en zaterdag is het hoogtepunt van het evenement met twee festivaldagen. Op Dag 1 passeren er heel wat dj’s met Average Rob als headliner. Op Dag 2 passeren onder meer Discobaar A Moeder en Regi en mogen de Cherry Moon Legends afsluiten.

De vijfde en laatste dag staat met FestiKids in het teken van de allerkleinsten. Met Bumba en een tachtig meter lange hindernissenbaan is er aan pret geen gebrek. Ook de Radio Hallo Discoshow met Markske Vertongen van FC De Kampioenen zal de kids laten swingen.

Sky-watch

Festival pakt deze editie ook nog uit met een nieuwigheid: de sky-watch. Die zal opgesteld staan tijdens FestiVal wordt dé eyecatcher van dit jaar. Het platform brengt bezoekers naar een hoogte van 50 meter. “Deze editie zal men dus niet alleen muzikaal in hogere sferen kunnen verkeren”, klinkt het lachend.

Tickets en info: https://www.festivel.be/

Zes goede doelen uit de regio kregen een cheque van 1500 euro

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *