Prijzen tekenacademie Temse schooljaar 2022 uitgereikt

TEMSE – Zondag 26 juni vond in de Academie en Vaktekenschool, aan de Schoolstraat, de proclamatie van het voorbije schooljaar plaats. Naast de uitreiking van de Academieprijzen werden ook de winnaars van de Jos Hoste tekenwedstrijd in de bloemetjes gezet.

De Academie en Vaktekenschool is de oudste gemeentelijke academie in Vlaanderen. en werd opgericht in 1776.

“Elke week komen kinderen van 6 tot 11 en jongeren van 12 tot 17 jaar zich enkele uurtjes uitleven in jeugd- en jongerenateliers, waar, onder begeleiding van ervaren leraar-kunstenaars de gekste ideeën vorm kunnen krijgen. Ook de volwassenen 16+ kunnen kiezen uit een gevarieerd lesaanbod”, aldus directeur Philippe Boël.

Zondag werden dus de Academieprijzen uitgereikt waarbij alle ateliers in de prijzen vielen. Ook de winnaars van de 60ste editie van de Jos Hoste tekenwedstrijd, in de verschillende wedstrijdcategorieën kregen een prijs.

De wedstrijd, genoemd naar de oud-directeur van de Academie Jos Hoste, zal bij veel inwoners van Temse nog een belletje doet rinkelen. Al 60 jaar lang is het een jaarlijkse traditie. Alle wedstrijdtekeningen, werden gemaakt door de leerlingen van 6 tot 18 jaar met het thema ‘Feest!.

“De jury heeft gewikt en gewogen en het was, zoals elk jaar, niet makkelijk om een handvol winnaars te kiezen uit een hele reeks prachtige en originele tekeningen”, schetst Boël. “De tekeningen werden gemaakt door onze leerlingen, maar de juryleden waren in meeste gevallen unaniem over de tekeningen die het verdienden om de 1e, 2e of 3e plaats te veroveren binnen hun respectievelijke wedstrijdcategorie.”

Tekeningen van de winnaars van de Jos Hoste tekenwedstrijd, via deze link
Extra foto’s proclamatie, klik hier
Foto’s winnaars Jos Hoste tekenwedstrijd, klik hier
Foto’s winnaars Academieprijzen 2022, klik hier

De aanwezige winnaars van de Jos Hoste tekenwedstrijd (boven) en de Academieprijzen (onder) met directeur Philippe Boël, burgemeester Hugo Maes, schepenen Wim Van Rossen en Tineke Van Britsom en illustratrice Marijke Meersman

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *