Gemeentelijk cultuurteam stelde aanbod seizoen 2022-2023 voor

Ook komende zomer een gevarieerd aanbod voor jong en oud

TEMSE – Dinsdag stelde het cultuurteam, samen met onder meer schepen van Cultuur Lieve Truyman (N-VA), diensthoofd Cultuur Linda Van Buynder, Cultuurbeleidscoördinator Sophie Vermeire, Rebecca Hullegems en Jasmijn Ampe in de theaterzaal Roxy de cultuuractiviteiten voor 2022-2023 voor.

Het startschot voor een nieuw jaar vol culturele activiteiten wordt gegeven op 27 augustus. Vanaf dan start de online-voorverkoop van de tickets.

Temse biedt een gevarieerd aanbod aan. Aan humor alvast geen gebrek komend cultuurseizoen met optredens van Soe Nsuki en Jan Van Looveren.

Muziek mag uiteraard ook niet ontbreken, hier zorgen bijvoorbeeld Barbara Dex en Eva De Roovere voor.

“We bieden ook workshops aan, van sieraden maken met hars tot whiskey proeven”, vertelt Linda. “De workshops met eten of drinken hebben altijd veel succes en zijn dus snel volzet, vroeg inschrijven is dus de boodschap.”

Vriendenpas

De geplande activiteiten gaan voornamelijk door in Theaterzaal Roxy.

“Iedere artiest die hier komt, is vol lof over onze prachtige locatie. We staan heel dicht bij ons publiek, de gezelligheid primeert hier”, klinkt het bij Linda. “Nieuw dit jaar zijn onze avondvoorstellingen voor het hele gezin. We richten ons hier vooral naar de 12-plussers, we willen hen verrassen met twee leuke avondvoorstellingen.”

“Men kan trouwens ook vriend worden van het CC”, vertelt Lieve Truyman. “Dat doet men door een vriendenpas aan te kopen voor 10 euro. Voor alle voorstellingen en films geldt een basisprijs en een kortingsprijs. Maar als vriend van het CC kan je van het kortingstarief genieten en kom je in aanmerking voor exclusieve acties.”
(lees verder onder de foto)

Het team dat zorgt voor een gevarieerd cultuuraanbod in Temse: schepen Lieve Truyman, diensthoofd Linda Van Buynder, Cultuurbeleidscoördinator Sophie Vermeire, Rebecca Hullegems en Jasmijn Ampe

Zomeraanbod

Ook in de zomermaanden is er geen gebrek aan cultuur. “We gaan van start op 30 juni met de TV Oost vertellingen in het Scheldepark. Wij zijn de opener van dit jaar met Joost Van Hyfte”, klinkt het bij Truyman. “Er is veel aandacht voor kinderen met de zomerzoekactie De Schatten van Vlieg. Elke zondag in juli en augustus kan je me je kroost op schattenjacht.”

“Daarnaast is er ook Vlaanderen Feest op vrijdag 8 juli met een optreden van coverband De Schil die Vlaamse ambiance en klassiekers brengen. Uiteraard brengen we elke dinsdag in augustus weer Het Zomert onder den Toren, een combinatie van een beiaardconcert en een optreden van groepen met een Temsese link.”

De gedrukte seizoensbrochure kan je vanaf 1 juli terugvinden op het secretariaat van het cultuurcentrum en op de verschillende gemeentelijke diensten.

Voor meer info en het hele cultuuraanbod kan je terecht op www.cultuurcentrumtemse.be

Klik hieronder door voor het zomeraanbod van het Cultuurcentrum

Beleef cultuur #thuis in Temse!
Zomerprogramma 2022 Cultuur
Zomerse cultuuractiviteiten en evenementen

TV-Oost Vertelling met Joost Van Hyfte
Donderdag 30/6 om 20 u. – Scheldepark Temse
Gratis vertelavond met Joost Van Hyfte.
Eigen stoeltje of zitkussen meebrengen – gratis toegang en een verfrissing van Brouwerij Vicaris Bij slecht weer vindt de vertelling plaats op het overdekt terras van Vita Scheldebad.

Schatten van vlieg – zomeractie voor kinderen
1/7-31/8, O.-L.-Vrouwekerk, bibliotheek en Roomkouter Natuurpark
Zomeractie met 3 zoektochten voor kinderen: ‘Ontdek de kerkschatten in de O.-L.-Vrouwekerk’, ‘Volg je neus in de bib’ en ‘Speurneuzen in de Roomkouter’ (samenwerking cultuur, jeugd, bib, groen en Kerkfabriek O.-L.-Vrouwekerk)
Met gezamenlijke stempelactie met leuke attentie

Het Bankje – 20 podcasts
1/7-30/9 langs het dijkpad Elversele-Steendorp
20 podcasts met verhalen geschreven door theatermakers die via een QR-code op 20 rustbanken in Temse kunnen beluisterd worden. De luisterbankjes liggen langs de dijk (fietsroute of wandelroute Elversele-Steendorp) met 2 wandellussen in Tielrode en Steendorp. Het Bankje is een initiatief van Open Doek en Kunswerkt en wordt in diverse gemeenten in Vlaanderen i.s.m. de lokale besturen georganiseerd.

Vlaanderen Feest – 11 juli viering
Vrijdag 8/7, gemeentehuis en Markt Temse
Beiaardspel door Joannes Thuy (18 u.), Academische zitting met historicus Marc De Wree (19 u.) en aansluitend concert covergroep De SCHiL (20.30 u.)
Zondag 11/7, 11 u., O.-L.-Vrouwekerk: Eucharistieviering

Beiaardconcerten
Dinsdagavond 9, 16, 23 en 30/8, 20 u., Markt, Temse
Beiaardconcert door beiaardier Joannes Thuy, afgewisseld met een optreden van een (Temsese) groep. Volgende groepen zijn alvast van de partij: The Romantics (9/8), KLAⱯS/S!ZZLe (16/8), Sofian Dhondt en Jan Wagemans (23/8) en Harmonie Arbeid en Kunst Steendorp (30/8).
Beiaardier Joannes Thuy organiseert een luisterwedstrijd (16/8) en een ‘beiaard jukebox’ (30/8).

Boeiende erfgoed- en kunsttentoonstellingen

Dirk Blommaert, Marleen Van Hemelrijck, Herman Slowack en Hedwig de Guchteneire
Tot 10/7, za 14-18 u., zo 10-18 u., Molenhuis
Pentekeningen, bronzen beelden, gedraaide potvormen en beelden in steen

MidzomerT – Janine Vandebosch, Chihiro Kondo, Bart Lauwers, Annemie Boon en Katrien Boon + tweewekelijks een nieuwe gastkunstenaar: Edwig Van Cauteren (4/06-12/06), Bart Luijten en Ilse Michiels (18/06-26/06), Anne Engels (2/07-10/07) en Eva Nauwelaerts (16/07-31/07)
Tot 31/7, za 14-18 u., zo 11-18 u., Dacca Loft
o.a. mixed media, tekenkunst, acryl, olieverf, keramiek

Schatten uit het kerkarchief (n.a.v. 1250 jaar H. Amelberga en haar kerk in Temse)
9/7-25/9, za 14-18 u., zo 10-12 u. en 14-18 u., Gemeentemuseum
Onbekende stukken uit de O.-L.-Vrouwekerk (zilver, terracotta, houtsnijwerk, schilderijen, kazuifels…)
Kerkschatten

9/7-25/9, zo 12-17 u., O.-L.-Vrouwekerk
Waardevolle voorwerpen, bewaard in de O.-L.-Vrouwekerk (zilver, houtsnijwerk, kazuifels…)
Org.: Kerkfabriek O.-L.-V. Temse

ID/ photo gallery – ID/ photo agency (+/- 20 deelnemende fotografen)
6-28/8, za 14-18 u., zo 10-12 u. en 14-18 u., Dacca Loft
Fotografie

Rewind (1965-2022) – Jean-Pierre Smet
3-25/9, za 14-18 u., zo 10-12 u. en 14-18 u., Dacca Loft
Schilderijen op doek (olie en acryl), tekeningen en grafiek

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *