Actiecomité ‘Red de Roomacker lanceert nieuwe affiches

“We verwachten dat er snel een nieuwe verkavelingsaanvraag ingediend zal worden”

TIELRODE – Actiecomité ‘Red de Roomacker’ stelde afgelopen weekend haar nieuwe affiches voor. Met elf varianten wil het opnieuw de aandacht vestigen op de plannen voor een grootschalige verkaveling naast provinciaal domein Roomacker.

“Al onze argumenten blijven twee jaar later nog steeds van toepassing”
Actiecomité Red de Roomacker

Begin 2017 raakte bekend dat vastgoedontwikkelaar Matexi plannen had voor een verkaveling van 7,5 hectare en 116 woningen naast provinciaal domein Roomacker. Buurtbewoners uit de omliggende straten schoten toen meteen in actie, maar veel van de affiches die toen verspreid werden, zijn ondertussen vervaagd.

“Nochtans is dit dossier nog lang niet opgelost”, menen Willy Van Vaerenbergh en Astrid Martens van het burgerinitiatief ‘Red de Roomacker’. Dat actiecomité kon in het verleden de gemeenteraad al overtuigen om de verkavelingsaanvraag te weigeren. Daarna werd gezocht naar een oplossing, maar die is er volgens de buurt nog niet.

“De bemiddelingsperiode is ondertussen afgesloten, en we verwachten dat er snel een nieuwe verkavelingsaanvraag ingediend zal worden. Er zijn echter geen maatregelen genomen om de druk op de mobiliteit en het provinciaal domein te verminderen. De ontsluiting verloopt nog steeds via de Kerkstraat en Hofstraat, twee smalle straten waar zelfs geen voetpaden zijn. Als toegift is er wel sprake van compacter bouwen om open ruimte te sparen, maar aan het aantal woningen wordt niet geraakt. Al onze argumenten blijven twee jaar later dus nog steeds van toepassing. Volgens ons is Tielrode volgebouwd en kan er beter werk gemaakt worden van een opwaardering van Temse-centrum.”

Op de nieuwe affiches is de kleur roze een terugkerend element. “We hebben die kleur vooral gekozen omdat ze niet gelinkt is aan een politieke partij. Pas achteraf ontdekten we dat de Roomacker in dezelfde kleur is ingekleurd in het ruimtelijk uitvoeringsplan, als woongebied.”

Grote acties heeft het burgerinitiatief niet gepland. “We moeten nu vooral wachten op de volgende zet van de ontwikkelaar. Dit najaar organiseren we opnieuw een spaghettibenefiet. (bron: HN-GVA/Mattias Goossens)

Op de nieuwe affiches is de kleur roze een terugkerend element (foto: Mattias Goossens)

Een gedachte over “Actiecomité ‘Red de Roomacker lanceert nieuwe affiches”

  1. Ik kan nog altijd niet mee gaan nog altijd problemen met de knie 9 op de 10 nu een nieuwe knie zegt de dokter niets helpt erg groetjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *