Procedure rond site voormalige steenbakkerij Steendorp start van voor af aan

Nieuw openbaar onderzoek door beroepsprocedure van grondwerkenbedrijf uit Elversele
STEENDORP/ELVERSELE –  De procedure rond de omgevingsvergunningaanvraag voor een grondverwerkingsbedrijfuit Elversele  op de steenbakkerijsite in Steendorp start weer van nul. Er gaat een nieuw openbaar onderzoek van start, inclusief nieuwe adviezen en bezwaren.

Grondwerkenbedrijf Vagaetrans uit Elversele diende begin dit jaar een omgevingsvergunningsaanvraag in voor het uitbreiden van een tussentijdse opslagplaats tot een afvalverwerkend bedrijf op de site van de voormalige steenbakkerij in Steendorp.

Daarnaast wilde het een belevingscentrum met ambachtelijke pannen- en steenbakkerij oprichten op de site.  Zowel het schepencollege, OVAM als het Agentschap Wegen en Verkeer gaven negatief advies. Omwonenden, het actiecomité Steendorp Leefruimte, Natuurpunt Waasland Scousele en KWB Steendorp dienden samen 1.151 bezwaarschriften in.

Nieuwe infovergadering

De bestendige deputatie van de provincie besliste daarop de vergunningsaanvraag te weigeren. Vagaetrans ging in beroep tegen die beslissing en diende een gewijzigde aanvraag in. Vlaams minister van Omgeving Koen Van Den Heuvel (CD&V) keurde die aanvraag goed, waardoor het openbaar onderzoek volledig moet worden overgedaan. Het nieuwe openbaar onderzoek loopt van 27 juli tot 26 augustus.

“We betreuren dat het nieuwe openbaar onderzoek in de vakantieperiode gevoerd wordt”, laat schepen van Milieu Hugo Maes (CD&V) weten. “In het kader van die nieuwe procedure organiseren we opnieuw een infovergadering. Die zal plaatsvinden op dinsdag 6 augustus om 20 uur in De Mosterpot. Als college zullen we een nieuw advies moeten overmaken aan de gewestelijke omgevingsvergunningscommissie. Dat advies staat geagendeerd op het schepencollege van 9 augustus. De minister zal een uiteindelijke beslissing moeten nemen op basis van een eindadvies van de gewestelijke omgevingsvergunningcommissie. Die zal het punt zo goed als zeker op de agenda zetten van de zitting van 10 september.”

Het dossier ligt zolang het openbaar onderzoek loopt ter inzage op de milieudienst. Bezwaren tegen de gewijzigde plannen kunnen tot uiterlijk 26 augustus ingediend worden bij het schepencollege. (Bron: HN/GVA – Mattias Goossens)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *