Bewoners van WZC De Reiger maken zich klaar voor de grote dag

TEMSE – De spanning stijgt in WZC De Reiger. De eerste bewoners zijn volop bezig met de voorbereidingen voor de grote verhuis naar de nieuwbouw Zorgcampus Temse. Dat zal gebeuren op 31 januari.

“Dan verhuizen de eerste 68 bewoners naar hun nieuwe woongelegenheid. De dozen worden ingepakt en er hangt een sfeer van opwinding in de lucht”, schrijft Welzijnsvereniging Sleutelzorg op haar sociale media. “Met de hulp van familieleden en personeel, zijn onze bewoners al druk bezig met het inpakken en organiseren van hun bezittingen. Sommigen zitten zelfs al letterlijk tussen de dozen, klaar om hun nieuwe thuis te betrekken.”

“Zodra die verhuis rond is, beginnen we aan de volgende fase. Dan volgt de bouw van nog eens 60 kamers van de beschermde afdelingen. In totaal zullen 128 bewoners in 2025 hier hun intrek hebben genomen”, zegt Werner Maerevoet, voorzitter van Sleutelzorg. In een laatste fase wordt de oude De Reiger gesloopt. Die zal eerst wel nog tijdelijk dienst doen als opvang voor de bewoners van vzw De Klokke uit Sint-Niklaas.

De bewoners van WZC De Reiger zitten letterlijk tussen de verhuisdozen. (foto:(C) Sleutelzorg)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *