Komend weekend gratis muziekfestival Temse tussen de Torens op twee locaties

Ook Zomerbar met DJ-booth op de Kleine Kaai

TEMSE – Dit weekend organiseert het lokaal bestuur in samenwerking met enkele sponsors en een aantal lokale verenigingen het gratis muziekfestival Temse tussen de Torens. Voor deze tweede editie is er niet enkel wat te doen op de Markt met optredens en kermis maar breidt men de feestsite uit met een zomerbar op de Kleine Kaai.

“Het programma op zaterdag op de Markt start om 19 uur. Dit met uit eigen Temse ‘Barley Mob & The Sailors’ gevolgd door de sensatie van 2023: Dhont & the Hitmen, met jaren ’90 hits de relevatie van 2023 in onze eigen taal: de band ‘Moedertaal’.

Op zondag beginnen de optredens op de Markt om 15 uur met onze eigen Spegt-Band, gevolgd door Chouchou est La, die ook op de Parkconcerten het beste van zichzelf gaven. Om 19 uur staat Peter Van Laet en Mama’s Jasje op het podium.

Creatieve mix

“Zij waren dit jaar nog de centrale gast op de Nekka-Nacht. Hits als ‘Als De Dag Van Toen’, ‘Teken Van Leven’, ‘Zo Ver Weg’ ‘Laat Me Alleen’ en ‘Het Is Over’ staan in het collectief geheugen gegrift en mogen gerust meegezongen worden”, stelt Bert Rooman.

“Voor het afsluiten van onze tweede editie rekenen we om 21.30 uur op het enthousiasme van Les Truttes”, stelt Rooman. “Les Truttes wordt vaak gekopieerd, nooit geëvenaard. De creatieve mix van muziek en spektakel, met de nodige dosis humor, maakt hen onnavolgbaar en uniek. Elk optreden is een theatraal totaalspektakel dat niemand onberoerd laat. Covers brengen is één ding; ze met dezelfde energie en overgave spelen als Les Truttes is vrijwel ongezien.”

Afgesloten terrein

Op de kleine Kaai wordt zowel zaterdag en zondag vanaf 14 uur een Zomerbar ingericht. Dit ook voor de bezoekers van de mijnenveger Bernisse die daar een gans weekend te bezichtigen is. Zaterdagavond is er een DJ-booth tussen 22 en 02 uur.

“Het principe is dat we er daar een afgesloten terrein van gaan maken met één ingang”, vertelt Bert Rooman. “De zomerbar wordt deels ingekleed met medewerking van brouwerij Lindemans. We maken er iets gezellig van naar het voorbeeld van de zomerbar Koer Bonjour op de speelplaats van school de Klimroos destijds. De catering aan de zomerbar zal verzorgd worden door taverne-restaurant Kaai 22.”

Naast de optredens en de Zomerbar is er het ganse weekend ook kermis.

Aan de achterzijde van de kerk komt: Kindermolen, trampoline, eendjeskraam, schietkraam en suikerspin. Op de Kleine Kaai, naast de zomerbar, aan de gevel van de Bloemmolens, komt een lunapark.

Op zaterdag zal het carnavalscomité langskomen met Reus Gerard Den Belleman die dan zijn 5e verjaardag viert.
Net zoals vorig jaar zullen weer een aantal verenigingen hun steentje bijdragen om de toog te bemannen: Scouts & Gidsen Temse, carnavalvereniging de Oeteldonkers, Volley Team Temse, Handbalclub Atila Temse en KV De Fuivers.

Kiezen voor stabiliteit

Vorig jaar was de eerste editie van het evenement de opvolger voor Temse in de Wolken dat jarenlang de Wilfordkaai in vuur en vlam zette.

“Het is stilaan wel duidelijk dat Temse in de Wolken niet meer zal terugkomen”, vertelt Rooman. “Tenzij in één of ander hoedanigheid met een ander bestuur die een deal kan maken met de eigenaar die de kaai heeft opgekocht en die ter beschikking wil stellen voor het evenement. Anders zal dit niet meer lukken.”

“Het is ook zo dat het gebouw dat we nu gebruiken voor de organisatie en de artiesten, het oud gemeentehuis, altijd van de gemeente zal blijven. Daar kunnen we altijd beroep op doen. Op de Wilfordkaai maakten wij gebruik van het Molenhuis, maar dat staat te koop en kan volgend jaar verkocht zijn. Nu kunnen we op een losse ondergrond verder bouwen en kiezen voor de stabiliteit.”

Veilige zone

“Na de eerste editie vorig jaar proberen we nu in de breedte wat te groeien”, klinkt het. “Vorig jaar waren er wat technische mankementen met het geluid. Daarom deden we met de geluidsfirma die dit jaar komt onderzoek en beslisten we om het podium langs de kant van de fontein te plaatsen. Zo kan men makkelijker rekening houden met de terugslag van de gevels aan de overzijde.”

“En omdat we vorig jaar merkten dat het terrein niet rolstoeltoegankelijk was”, stelt Rooman “Nu zal men met een rolstoel de feestsite opkomen langs de zijde van restaurant de Sonne. We gaan ook een veilige zone met nadarhekken voorzien boven aan de trappen voor minder mobiele mensen. Die kan men dan bereiken via de ingang waar vorig jaar de toiletwagen stond.”

De verantwoordelijken van de organisatie: vlnr.: Carine Smet, Bert Rooman
en schepen van Feestelijkheden Debby Vermeiren (CD&V)
Net zoals vorig jaar zullen weer een aantal verenigingen hun steentje bijdragen om de toog te bemannen: Scouts & Gidsen Temse, carnavalvereniging de Oeteldonkers, Volley Team Temse, Handbalclub Attila Temse en KV De Fuivers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *