Komt er toch nog een mini-versie van Temse in de Wolken ?

Nieuwe schepen van Evenementen voert gesprekken met mogelijke kandidaten om toch nog event te organiseren

Negatief advies voor initiatief van carnavalsvereniging

TEMSE – Omdat de horeca, die zwaar getroffen werd door de coronacrisis, moeilijk Temse in de Wolken kan sponsoren, zal er ook dit jaar geen editie doorgaan. Dat heeft uittredend burgemeester De Ryck maandag op de gemeenteraad gezegd. Momenteel voert de nieuwe schepen van Evenementen wel gesprekken met kandidaten die alsnog een kleinschalig evenement op poten willen zetten.

Temse in de Wolken (TIDW), het grote zomerfeest op de kaai, vindt voor het derde jaar op rij niet plaats. Dat meldde het gemeentebestuur twee weken terug. Uiteraard lokte dat enkele vragen uit op de gemeenteraad.

Vernieuwing van de kaai

“Dat Temse in de Wolken niet doorgaat, heeft commotie teweeggebracht bij de inwoners”, aldus raadslid Ingrid Deschepper van meerderheidspartij CD&V. “Daar waar toeristische activiteiten als paddestoelen uit de grond rijzen wordt bij ons het meest toeristische evenement alweer geschrapt. Corona ligt toch achter ons?”

Ook Brigitte Caura (Tesamen) snapte het niet. “Corona wordt als een van de redenen gegeven, maar veel andere festival gaan dit jaar wél door. Zoals Festivel in Velle, dat al in april plaatsvond en zelfs kon uitbreiden van drie naar vijf dagen. Een van de redenen was ook dat het niet kon doorgaan wegens de vernieuwing van de kaai. Terwijl TIDW na de vernieuwing al tweemaal plaats vond op die locatie.”

Sponsoring

“We betreuren allemaal dat Temse in de Wolken niet kan doorgaan”, antwoordde uittredend burgemeester De Ryck. “Maar het klopt wel degelijk dat dit één van de neveneffecten van corona is. Sponsoring halen wij deels bij de horeca maar dat was tijdens corona één van de zwaarst getroffen sectoren. Uit informele contacten hebben wij begrepen dat dit geen goed plan is. Dus ofwel houden we het bij een lightversie, maar dan is het maar een lightversie, ofwel stellen we het uit tot 2023.”

Volgend jaar dus, aldus de burgemeester, die zo het gerucht tegenspreekt dat Temse in de Wolken permanent wordt afgevoerd.

Op vraag van raadsleden De Schepper en Caura somde hij enkele festiviteiten op die wel doorgaan zoals de Dorpsfeesten in Tielrode, Parkfeesten op woensdagen in juli, De Beiaardconcerten in augustus, Steendorp Zomert, De TV Oost Vertellingen, het Feest van de Vlaamse Gemeenschap, de Dikke Bandenkoers, de Kleinijge Feesten en nog meer.

Momenteel is kersvers schepen van Toerisme en Feestelijkheden Debby Vermeiren (CD&V) wel gesprekken aan het voeren met kandidaten die toch nog een evenement willen organiseren deze zomer.

Negatief advies voor Tielrode Covert…

Bij carnavalsvereniging SKV De Sharky’s zit men in zak en as en is men erg teleurgesteld. De aanvraag om zelf een muziekevent te organiseren is afgekeurd door het college.

“Toen bekend werd dat Temse in de Wolken niet zou doorgaan namen we initiatief om op de zaterdag van het evenement samen met twee horecazaken in Tielrode zelf iets te organiseren”, vertelt voorzitter Eddy Vermeulen. “We planden met ‘Tielrode Covert‘ een nieuw concept op het dorpsplein. “We contacteerden al vier groepen die bereid waren om op te treden, dit omdat we dachten dat de goedkeuring van de gemeente maar een formaliteit was. Dit blijkt nu niet het geval.”

“De redenen voor het negatief advies van de politie houden geen steek”, stelt Vermeulen. “Zo zou de locatie niet geschikt zijn voor dergelijk evenement, omdat het midden in de bebouwde kom ligt, er te weinig parkeergelegenheid is, het geluidshinder zou geven en vlakbij werken bezig zijn. Ik vraag me dan af waarom de Dorpsfeesten dit weekend dan mogen doorgaan, want die vinden plaats op dezelfde locatie. De motivatie om nog iets te organiseren of aan mee te werken is nu wel heel laag bij onze groep.”

“Temse in de Wolken zou vanaf volgend jaar opnieuw plaatsvinden”, aldus Luc De Ryck

2 gedachtes over “Komt er toch nog een mini-versie van Temse in de Wolken ?”

  1. Ik zie geen reden om dat uit te stellen. Mr de rijck ,u stopt maar laat anderen nu hun werk doen . Het volk van temse kijkt er naar uit. En zoals ik al jaren zei ook tegen u maar zeker al tegen Debby. Wrm vuurwerk als er muren genoeg zijn om een prachtig lichtspel op uit te voeren . 1 geen lawaai . 2 geen volk da zaagt voor hun dieren. Nu is het het moment om dat door te voeren. Komaan Debby toon je tanden.

  2. Dit gemeentebestuur maakt van Temse een stervende gemeente. Als je komende van Bornem de skyline van Temse ziet, denk je een gezellig stadje te naderen. Niets van dat alles als je door de straten wandelt. Zo doods als een verlaten woestijnplaatsje waar er ‘s-avonds wat leven is door straatracers, die daar vrij spel hebben om hun idiote machogedrag ongehinderd te kunnen uitleven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *