Prijzen bevlaggingsactie bezorgd aan de winnaars

TEMSE – Omwille van Covid-19 werd het Feest van de Vlaamse Gemeenschap in Temse in zijn klassieke vorm afgelast. Het werd vervangen door een bevlaggingsactie.
Naast extra leeuwenvlaggen op bepaalde centrale plaatsen in de gemeente werd een oproep gedaan aan de bevolking om de Vlaamse-leeuwen-vlag uit te hangen. Mensen konden zich aanmelden voor deelname aan een loting waarbij per deelgemeente één prijs werd voorzien.

Ondertussen zijn de prijzen bezorgd aan de verschillende winnaars.
“Vooreerst bedankt en ook proficiat aan al diegene die spontaan of dank zij onze oproep hun leeuwenvlag uitgehangen hebben” klinkt het bij organisator OVV (bestaande uit Amedee Verbruggenkring, Davidsfonds Temse en Vos Temse). “Wegens diverse vakanties, hebben we pas eind augustus de laatste winnaar kunnen belonen en daardoor verschijnt dit artikel nu met enige vertraging.”

Het kan altijd beter, maar er waren toch heel wat Vlaamse Leeuwen te zien in het straatbeeld, verspreid over heel Temse. Blijkbaar hebben niet alle bevlaggers de weg gevonden naar de registratie voor deelname aan de wedstrijd: een kleine 50-tal mensen hebben zich aangemeld.

Uit de ingezonden aanmeldingen werd per deelgemeente via loting 1 winnaar bepaald. Deze hebben ondertussen hun prijs aan huis ontvangen: Ferdinand Ruys uit Tielrode, Bert Peeters uit Temse, Tom Amant uit Steendorp, Dirk en Mireille De Baere uit Elversele en Koenraad De Rudder uit Velle.

De prijs bestond uit een lekkere fles witte wijn, een geel bloempje en een unieke en speciaal voor deze gelegenheid gemaakte gele koffietas of -mok met Vlaamse Leeuw op. In deze tas zat een zakje lekkere snoepjes.

“Omdat aan de sponsors geen volwaardige reclame kon geboden worden, werden deze terugbetaald”, vertelt Geert Vandersickel. “De prijzen (wijn, bloemen, snoepjes) zijn aangekocht bij enkele trouwe sponsors, kwestie van dank voor de jarenlange steun. Voor de tassen werd beroep gedaan op een  bedrijf  dat gespecialiseerd is in het personaliseren van artikelen op kleine oplage. De hele editie werd met eigen middelen uitgewerkt.”

“We zijn ervan overtuigd dat op deze manier het Feest van de Vlaamse Gemeenschap in Temse niet onopgemerkt voorbijgegaan is”, aldus coördinator Tony Peirsman.

Het Overlegcomité Vlaamse Verenigingen hoopt dat volgend jaar alle perikelen rond corona opgelost zullen zijn, of in elk geval zodanig geminimaliseerd, dat het Feest van de Vlaamse Gemeenschap als van oudsher kan georganiseerd en aangeboden worden aan de bevolking van Temse.

De prijzen werden bezorgd aan de winnaars

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *