Ontdek de Zeeschelde met de Milieuboot

Vertrek in Dendermonde, Temse en Rupelmonde

AALST/TEMSE – De Milieuboot organiseert van 26 september tot 14 oktober 2020 milieuboottochten op de Zeeschelde vanuit Dendermonde, Temse en Rupelmonde. Een unieke kans om samen met familie, vrienden, klas, vereniging of milieuraad op een boeiende manier kennis te maken met deze rivier in eigen streek.

“Onder deskundige begeleiding van onze lesgevers hoor je op een interactieve manier het verhaal van de Zeeschelde”, aldus Parsifal De Smet. “De Zeeschelde is het tijgevoelige deel van de Schelde en is een belangrijke scheepvaartroute. Uniek zijn de uitgestrekte zoet- en brakwater getijdengebieden met slikken en schorren. Met het Sigmaplan worden dijken verhoogd en overstromingsgebieden aangelegd om Vlaanderen te beschermen tegen overstromingen. ”

Reserveer vooraf je plaats aan boord van de milieuboot en ontdek het volledige verhaal van de Zeeschelde. In het laboratorium kan je ook meehelpen de waterkwaliteit bepalen en kan je determineren welke macro-invertebraten er in het water leven. Je krijgt tips mee om duurzaam om te gaan met water en hoe je kan helpen om de klimaatverandering tegen te gaan. Een tocht met de milieuboot is een aanrader voor jong en oud.

De milieuboot vaart vanuit Dendermonde in het weekend van 26-27 september, vanuit Temse in het weekend van 3-4 oktober en vanuit Rupelmonde in het weekend van 10-11 oktober. Op weekdagen zijn er Educatieve milieuboottochten voor scholen. Alle Corona-richtlijnen van de overheid worden nauwkeurig gevolgd en aan boord toegepast.

Meer info, klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *