Bestuurster vrijuit voor dodelijke aanrijding van seingever

TIELRODE – De bestuurster die in september 2016 gemachtigd opzichter Marc Philips aanreed in Tielrode, is door de politierechter vrijgesproken. Volgens de rechter kon de vrouw het ongeval niet vermijden.
Slachtoffer Marc Philips

Het parket had voor Chantal Q. (67) uit Tielrode een celstraf van drie maanden gevorderd, maar haalde bakzeil. Politierechter Mireille Schreurs oordeelde dinsdag in Dendermonde dat de vrouw geen schuld trof aan het ongeval dat twee jaar geleden het leven kostte aan gemachtigd opzichter Marc Philips (59) uit Tielrode.

“De situatie werd verkeerd ingeschat door de gemachtigd opzichter”
Politierechter Mireille Schreurs

De man was die bewuste ochtend in de schoolomgeving van de Burgemeester Achiel Heymanstraat met een seinbordje de straat opgestapt om kinderen over te laten steken, toen hij werd aangereden door een auto met achter het stuur Chantal Q. De man werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij een maand later overleed.

“Het slachtoffer was pas één seconde op de rijbaan gestapt toen het ongeval gebeurde”, motiveerde de politierechter haar vonnis. “Op dat moment was de bestuurster minder dan vijftien meter verwijderd van het zebrapad. De situatie werd verkeerd ingeschat door de gemachtigd opzichter. Mede door de laagstaande zon kon de bestuurster hem niet meer ontwijken.”

Tijdens het proces had Chantal Q. meermaals haar spijt betuigd over wat er gebeurd was. Na de dodelijke aanrijding werd de verkeerssituatie in de schoolomgeving gewijzigd. (Bron: HN/GVA – Bert Foubert)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *