Rechtbank roept tien getuigen op in negen jaar oude moordzaak

ANZEGEM / TEMSE / KRUIBEKE / SINT-GILLIS-WAAS – De correctionele rechtbank vraagt tien getuigen in het moordproces Ihsan Celik. Daarin staan vier mannen terecht voor de dood van de 41-jarige Turk in 2009 in Temse. Onder meer politiemensen, een vzw-uitbater en familieleden werden opgeroepen.
n
Ihsan Celik

Meer dan negen jaar nadat het levenloze lichaam van Ihsan Celik werd gevonden aan de Lange Dreef op de grens tussen Temse en Steendorp is het proces tegen zijn vermeende moordenaars nu echt begonnen. De correctionele rechtbank in Dendermonde stelde woensdag een lijst samen van tien getuigen. Die moeten de rol van de vier verdachten Sohaïb A. (34) uit Temse, Abdessalem B.A. (31) uit Sint-Pauwels. Sahin Ö. (29) uit Anzegem en Carlo V.H. (28) uit Kruibeke in heel de zaak verder uitklaren. Onder meer zeven politiemensen, de uitbater van een vzw een een familielid van Sahin Ö. werden door de rechtbank opgeroepen.

In het moorddossier dat op tafel ligt, wordt de Marokkaan Sohaïb ‘Swappy’ A. (34), een zware jongen met een uitgebreid strafblad van drugs- en geweldfeiten, gezien als de moordenaar van Celik. De man zou daarbij de hulp hebben gekregen van Abdessalem B.A. (31) uit Sint-Pauwels. Sahin Ö. (29) uit Anzegem was de man die het lichaam van Celik vervoerd zou hebben. Hun motief: een afrekening binnen het drugsmilieu. Carlo V.H. (28) uit Kruibeke verklaarde dat hij getuige was geweest van de moord en praatte iedereen — inclusief zichzelf — aan de galg.

Alle beklaagden houden tot op vandaag vol dat ze onschuldig zijn. “Ik heb mijn wenkbrauwen ernstig gefronst over dit onderzoek”, zei meester Anthony Mallego, de raadsman van Abdessalem B.A. (31). “Er waren veel pistes mogelijk, en men heeft er één uitgenomen. De speurders hebben vogelpik gespeeld en hoopten dat het in de roos was. Zelfs de onderzoeksrechter die op de zaak zat, was heel lauw over het dossier.”

Tijdens de behandeling van de zaak woensdag waren drie van de vier de beklaagde aanwezig of vertegenwoordigd door hun advocaat. Sahin Ö. liet verstek gaan.
(Bron: HN/GVA – Bert Foubert)

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *