Wase Baseball Academy krijgt nieuwe thuishaven

Club verhuist van Steendorp naar Sint-Niklaas
STEENDORP/SINT-NIKLAAS – Baseball, een sport die onbekend en onbemind is. Toch is er in onze regio een club die hoge ogen gooit in het baseball. De Wase Baseball Academy heeft voorlopig nog haar thuishaven aan de sporthal in Steendorp maar verhuist volgend jaar naar sportcentrum Puyenbeke in Sint-Niklaas

wase-baseball-academyIn  2012 fusioneerden de Briqville Sluggers uit Steendorp met de Foxes uit Sint-Niklaas. Sinds vier jaar krijgen jongeren de kans om de sport aan te leren in de Wase Baseball Academy.

“Het baseball zit niet alleen in Vlaanderen maar ook in het Waasland in de lift”, weet Koen de Clerck, sportcoördinator en secretaris van de club. “We zijn in 2012 begon met 25 leden en nu heeft onze club 150 leden van 3 tot 18 jaar. Omdat de accomodatie in Steendorp te klein wordt gaan we binnenkort verhuizen, naar Sint-Niklaas. Daar krijgen de +16 jarigen (U21) een groot baseballveld.
De stad levert grote inspanningen voor onze club om een echte thuisbasis uit te bouwen. Er wordt een groot baseballveld aangelegd in 2017 in het hartje van de stad, in sportcentrum Puyenbeke. Onze toekomst is verzekerd.””

“Sinds 2014 zijn we ook een erkende Multimoveclub. Kinderen tussen 3-6 jaar kunnen zich naar hartenlust uitleven op het Proviciaal domein ‘De Ster’ in Sint-Niklaas. Onze kleinsten hebben daar een geweldige locatie om naar hartelust te bewegen.
Onze jeugdspelers (U16) hebben in Steendorp een heuse infrastructuur waar ze voluit kunnen trainen. Hier maken we de jeugd klaar voor het echte werk als ze als senior aan de slag gaan.”

“Het probleem hier in Steendorp is dat het veld maar geschikt is om competitie te spelen tot 15 jaar, en daarna mogen ze hier niet meer spelen”, schetst verantwoordelijke Michel Van Onckelen. “Daarom moeten we met de teams van 15 – tot 20-jarigen thuismatchen spelen op verplaatsing. Zo spelen zij nu hun thuiswedstrijden in Gent. En dat heeft enkele jaren geleden ook de Briqville Sluggers de das omgedaan. We hadden heel wat beloftes gekregen en daardoor hadden we heel wat coaches in de pipeline die achteraf dan toch afhaakten omdat we geen veld hadden.”

Elk jaar organiseert de club ook een speciale bijscholingsdag.

Zo waren op 3 december, een Amerikaanse coach, een Amerikaanse scout en 5 Belgische (ex) (inter)nationale top baseballspelers te gast in Steendorp.

“Zij kwamen onze coaches en oudere jeugdleden, zeg maar hun grootste fans, op deze dag een extra bijscholing geven in hitting, pitching en catching.”

Meer foto’s, klik hier

wase-baseball-academy-2016

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *