Onderzoek in moordzaak na zeven jaar klaar

TEMSE/KRUIBEKE – Het onderzoek naar de moord op Ihsan Celik uit Temse is na zeven jaar helemaal klaar. Hoofdverdachte Sohaïb A. komt vrijdag samen met vijf andere verdachten voor de raadkamer in Dendermonde. Daar zal de zaak doorverwezen worden naar de rechtbank.
ihsan-celik-2016
Ihsan Celik, het slachtoffer werd gewurgd

De moord op Ihsan Celik (41) dateert al van 22 juni 2009. De man van Turkse origine was die avond spoorloos verdwenen nadat hij met de fiets vertrokken was aan zijn huis in de Oscar Verdurmenlaan in Temse.

Vier dagen later ontdekte een wandelaar zijn verminkte lichaam aan de oevers van de Schelde. Celik was gewurgd met een touw, dat nog steeds rond zijn hals geknoopt zat.

Het onderzoek naar de moord zat lange tijd in het slop. In juni 2010 verspreidde de politie zelfs 13.500 opsporingsfolders over de feiten met daarin een oproep naar getuigen en tips.

De eerste doorbraak kwam er pas nog een jaar later. De vader van één van de verdachten, Carlo V.H. (26) uit Kruibeke, was toen aan de speurders komen vertellen dat zijn zoon getuige was geweest van een moord. De zaak kwam in een stroomversnelling en de arrestaties volgden elkaar in sneltempo op.

De Marokkaan Sohaïb A. (32) uit Temse werd gezien als de moordenaar van Celik. Hij zou daarbij de hulp gekregen hebben van Abdessalem B.A. (29) uit Temse.

Sahin Ö. (27) uit Anzegem zou op zijn beurt het lichaam van Celik vervoerd hebben. Het motief voor de moord bleek een afrekening in het drugsmilieu te zijn.

De drie mannen verschijnen komende vrijdag samen met kroongetuige Carlo V.H. voor de raadkamer. Die zal beslissen of ze allemaal doorverwezen worden naar de correctionele rechtbank. Ook Resül T. (48) uit Temse en Hicham A. (37) uit Temse moeten mee voor de raadkamer verschijnen, maar voor hen vraagt het Openbaar Ministerie de buitenvervolgingstelling.

sohaib-a-2016
Hoofdverdachte Sohaïb A. is geen onbekende voor het gerecht

Hoofdverdachte Sohaib A. is al lang geen onbekende meer voor het gerecht. De man stond eerder al terecht voor onder meer ontvoering, opzettelijke slagen en verwondingen, diefstallen en verboden wapendracht.

In 2012 werd nog een internationaal aanhoudingsmandaat voor hem uitgevaardigd nadat hij zich niet had gehouden aan de voorwaarden voor zijn tijdelijke invrijheidstelling en op de vlucht was geslagen. Hij kon een paar dagen later opnieuw ingerekend worden.


Bron: Bert Foubert/HN-GVA

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *