Nieuw klassiek kapsalon in historisch pand op de Wilfordkaai

TEMSE – Aan de Wilfordkaai 36 openden Maxim Van Steenbergen en Amaria El Kadouri, kapsalon Bar-Belle, ‘Hair & Drinks’.
Het salon voor dames en heren is gevestigd op de gelijkvloerse verdieping van het historische pand ‘Orlay-De Ryck’, genoemd naar de eerste eigenaars.
Bar Belle 2016
Kapsalon Bar-Belle huist op de gelijkvloerse verdieping van het imposante gebouw ‘Orlay-De Ryck’ aan de Wilfordkaai 36. (C) Bar Belle 2016)

 

Het is één van de architectonische parels van Temse. De woning, in 1912 opgetrokken op de gronden die voorheen deel uitmaakten van het kasteeldomein van Janssens de Varebeke, werd gebouwd naar de plannen van architect Triphon De Smet. De eclecticisme-stijl combineert steen, hout, kleurentegels e.d. aan de buitenzijde. De gemeente Temse plaatste het gebouw in de lijst van zijn bouwkundig erfgoed.

De huidige eigenaar redde het gebouw van de sloophamer en herstelde het pand zowel binnen als buiten in zijn oude glorie, doch met oog voor moderne vereisten.

Maxim Van Steenbergen, studeerde af als kapper en deed werkervaring op in diverse salons in het Waasland. Hij specialiseert zich in herenkappen en als barbier.

Amaria El Kadouri, studeerde Haartooi en werd Laureate op het Belgisch Kampioenschap. Zij heeft 7 jaar ervaring als kapster, en verzorgt de dameskapsels.

“Een tijdje geleden kwamen we hier toevallig voorbij gereden en waren we gefascineerd door het  indrukwekkende uitzicht”, vertelt Maxim. “Toen we hier binnenkwamen waren we meteen verliefd op het gebouw. Daardoor kwamen we op het idee om een oud klassiek kapsalon op te starten. Zo komen ook de klassieke dingen zoals scheren hier opnieuw tot leven. De uitbating als kapsalon geeft aan een breder publiek de gelegenheid om ook kennis te maken met het prachtige interieur”.

Maxim en Amaria geven de klanten ook de gelegenheid om tijdens de vervelende wachttijden  te genieten van een drankje, meer dan een koffie of een water.

“Meestal als men in een kapsalon moet wachten zit men gewoon op een bankje”, stelt Maxim. “Hier kunnen onze klanten relaxen aan de bar of in de zetels, of bij mooi weer zelfs op ons buitenterras,  met een wijntje, een biertje of een cava, terwijl men een magazine leest of wat televisie kijkt”, stelt de zaakvoerder. “Het is de bedoeling dat de klanten relaxen en zich thuis voelen”.

Meer foto’s interieur en openingsreceptie, klik hier
Meer info: http://www.bar-belle.be

Kapsalon Bar-Belle_2016
“Bij ons kunnen de klanten relaxen en zich thuis voelen”, aldus Maxim en Amaria.

 

Een gedachte over “Nieuw klassiek kapsalon in historisch pand op de Wilfordkaai”

  1. Prachtig initiatief! Graag zou ik jullie zaak willen verwelkomen in Temse als Markante Zaak! Op zondag 17/04 ll. hebben we een reuze event gehad bij Move met 22 MZ. Na mijn vakantie ( vanaf 17 of 18/05) neem ik even contact met jullie op.
    Fijne groet vanuit Spanje van iemand die het kappersberoep zéér nauw aan het hart ligt.
    Monique Van de Vyver.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *