Kersvers wereldkampioen aan de start in kermiskoers voor Elite zonder Contract in Temse-Velle

Wielerbelangen Velle organiseert ook Temses Kampioenschap voor Inwoners

TEMSE -VELLE – Komende weekend viert men in Temse-Velle weer kermis. Dit met heel wat activiteiten naast de kermisatracties: zomerbar KLJ Velle, Go cart Race, voetbaltornooi VK Velle en een optreden van Remi’s Verloren Zonen.

Traditiegetrouw als sportieve afsluiter is er komende dinsdag 15 augustus de jaarlijkse kermiskoers van Wielerbelangen Velle, dit voor Elite zonder Contract. Wielerbelangen Velle strikte daarvoor een kersverse wereldkampioen. Deze keer organiseert het koerscomité ook een koers voor inwoners van groot-Temse.

“Vorig jaar maakten we van de gelegenheid gebruik om het parcours te wijzigen en de start – en aankomstzone te verplaatsen naar het pleintje voor de parochiezaal inclusief een koerscafé”, vertelt voorzitter Maarten Verhulst. “Omdat dit een een groot succes was en we vele positieve commentaren kregen gaan we dit ook nu weer inrichten.”

Voorafgaand aan de wedstrijd van de Elite zonder Contract (EZC) die start om 15 uur kunnen inwoners van groot-Temse proeven van de koers.

Gesloten circuit

“We organiseren om 13 uur het Kampioenschap voor Inwoners, een koers voor inwoners van groot-Temse, die niet echt wedstrijden rijden. Ook sportievelingen die lid zijn van een Temsese wielerclub mogen zich trouwens inschrijven,” klinkt het.

“Het is heel laagdrempelig omdat we de bewonerskoers houden op een gesloten circuit. Daardoor kan men, als men gelost zou worden, en bijvoorbeeld een minuut achterstand heeft, anders dan bij de ‘echte’ wielerwedstrijden, blijven rijden en men niet uit koers wordt genomen.”

“Daarom kozen we voor een gesloten parcours, dit zorgt wel anderhalf uur voor enige overlast voor de bewoners, die langsheen het parcours wonen, daar zijn we ons van bewust. Dit omdat het circuit volledig verkeersvrij is. Maar het geeft de Temsenaar de kans om ook eens een rugnummer op te spelden.”

Fiets uit 1927

“Het parcours voor de bewonerskoers is 2.20 kilometer lang waardoor men regelmatig aan de aankomstzone voorbij komt. En dat is dan weer leuk voor de supporterende familie en vrienden langsheen het parcours. We doen het voor de inwoners van Temse, daarom hopen we op enige return zodat onze inspanningen beloond worden en we een mooie opkomst krijgen.”

“Een leuke en ludieke bijkomstigheid is dat Vellenaar Cris Bressinck zal deelnemen aan de inwonerskoers op een fiets uit 1927”, vertelt Koen Verhulst. “Hij neemt regelmatig deel aan retrokoersen en heeft beloofd om aanwezig te zijn.”

Om 15 uur start dan de kermiskoers voor renners Elite Zonder Contract. De 2e Grote Prijs burgemeester Hugo Maes.

Kersverse wereldkampioen

“Als we de inschrijvingen bekijken gaan we een mooi deelnemersveld aan de start krijgen”, stelt Maarten. “En ik kreeg gisteren (dinsdag red.) de bevestiging dat we een heuse wereldkampioen aan de start gaan krijgen. Guillaume Seye, werd afgelopen weekend in Glasgow wereldkampioen ‘gran fondo’ bij de EZC. Hij rijdt in de ploeg Team Metalced van Gaspard Van Peteghem en zou normaal gezien starten in onze wedstrijd.”

“Trouwens over wereldkampioenen gesproken, een leuk weetje: De wereldkampioen op de piste bij de afvalkoers in Glasgow afgelopen weekend de Brit Eathon Vernon won hier in 2019 onze kermiskoers”, verklapt Maarten. Ze kwamen met de Britse ploeg van het Europees kampioenschap voor beloften. En waren ze met de wagen op weg naar Calais om de veerboot te nemen richting Engeland.”

Link met WK Glasgow

“Ze zochten online waar er hier in de buurt een koers georganiseerd werd, en namen met de ploeg deel aan onze kermiskoers. Die mannen hebben hier natuurlijk alles kapot gereden en hij won overtuigend de wedstrijd.”

Momenteel rijdt de Brit voor Soudal Quick-Step maar volgend seizoen verkast hij naar het het team van Israel-Premier Tech.

“In de recente geschiedenis van de koers in Velle is dat toch wel de bekendste renner die we op onze erelijst hebben staan. En zo heeft Velle meteen ook een link met het huidige WK in Glasgow”, besluit Maarten.

De organisatie en de medewerkers van Wielerbelangen Velle vzw
onder vlnr.: Kristof Van Eyck, Briek, Jules, zittend vlnr.: Luc Boons, Etienne Wullaert, Eddy Verhulst, Jos Verhulst Staand vlnr.: Tim Verhelst, Koen Verhulst, Maarten Verhulst en Stijn Verhulst
Het bestuur: vlnr.: Koen verhulst, Maarten Verhulst, Stijn Verhulst

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *