PUBLI-REDACTIONEEL – Nancy doet carrière-switch en opent tapasbar in monumentaal pand aan de Markt.

Klanten ook altijd welkom voor een drankje, en/of een hapje in een rustige serene sfeer

TEMSE – Waar tot voor kort De Gulden Cop gevestigd was, op de hoek van de Markt en de Kasteelstraat, openden Nancy Engels en Luc Suy dinsdag 1 augustus tapasrestaurant Cinco.

Men kan er genieten van mediterraanse gerechten en genieten in een relaxte sfeer van een hapje, een drankje of iets meer. Op vrijdag, de marktdag is men al om 8 uur open en hanteert men tot 14 uur een aangepaste menukaart voor de marktbezoekers.

“Mijn dochter zei: “Waarom doe je niks met koken, je kan dat zo goed”
Nancy Engels

“Het is eigenlijk dankzij de coronapandemie dat ik de horecasector ben ingerold. Door corona moest ik twee jaar lang mijn job als schoonheidsspecialiste op nonactief zetten”, vertelt Nancy. “Ik had zowat 20 jaar een schoonheidssalon in de Scheldestraat maar het was mijn dochter die mij een duwtje in de rug gaf. Ik had altijd al een stille droom om iets in de horeca te doen.

Nancy en Luc openden tapasbar Cinco
(C) HN/Pieter Van Hecke

Originele concept

Mijn dochter zei: mama, waarom doe je niets met koken, je kan dat zo goed”, klinkt het. “Ik ben toen met een cateringbedrijf De Kitchenette gestart. In het begin deden we afhaalmaaltijden, maar geleidelijk aan groeide dit verder en verzorgden we met ons mini-bedrijfje de catering voor grotere feesten.”

Het was voor Nancy altijd al een stille droom om een eigen restaurant te openen. “Daarom heb ik ook mijn diploma van kok gehaald.”

“Het waren trouwens de eigenaars van de Gulden Cop, Rudy en Stephanie die zelf restaurant Bapas uitbaten in Temse, die me hebben overtuigd”, vertelt ze. “Ze vroegen me om bij te springen in hun andere zaak Bapas.”

“Omdat het contract afliep voor de uitbating van De Gulden Cop kwam plots de vraag of ik geen interesse had om hier iets te realiseren.” Nancy besprak het idee met haar man Luc Suy en het koppel besloot de kans met twee handen te grijpen, en zo werkten ze hun eigen originele concept uit. (lees verder onder de foto)

De zaakvoerders willen de zaak opnieuw de grandeur geven die het verdient

In Cinco kan men genieten van Spaanse en Italiaanse gerechten waarvan er enkele ook een Oosterse toets meekregen.

“Het interieur werd opgefrist met warme kleuren om er een Spaanse toets aan te geven”, stelt Nancy. “Binnenkort worden ook de toiletten nog opgefrist.”

Het is intussen de gezamenlijke droom geworden van het koppel om de grandeur van het pand terug te brengen. (Lees verder onder de foto)


Alles in kwintet

In totaal is er in Cinco plaats voor zo’n 36 couverts. De naam Cinco staat voor vijf en dat getal komt overal terug.

“We serveren een mediterraanse keuken en vonden hiervoor inspiratie in vijf steden, We zij heel grote Italo-fans en vooral dan voor Toscane en Noord-Italië. Naast de inspiratie van vier Spaanse steden, vooral in het zuiden van Spanje, waarop we ons basseerden is er dus ook één Italiaanse.

Sommige gerechten kregen ook een Oosterse toets. Op het menu staan ook telkens vijf tapas met vis, vijf met vlees, vijf vegetarische en vijf soorten pinxtos maar zelfs in het drankenassortiment zijn er bijvoorbeeld vijf soorten Sambuca. Alles komt dus in kwintet.”

“Ons concept is tapas, net zoals in Spanje, men krijgt niet alles tegelijk geserveerd maar gerecht per gerecht. De sfeer is dan ook losjes en er zijn ook de Spaanse en Italiaanse coctails die Luc voor zijn rekening neemt. Het is een uitdaging voor ons om het de mensen te laten kennen.”

Stijlbreuk

“De voorbije weken was er ook een misverstand dat Cinco enkel zou uitgebaat worden als restaurant.

“Dat klopt niet”, stelt de zaakvoerster. “We wilden wel af van het concept café, maar men is nog altijd welkom om iets te komen drinken in een rustige serene sfeer. Men kan moeilijk de twee combineren, klanten die in alle rust en gezelligheid iets willen eten, en daarbij dan enkele roepers aan de toog. Daarom beslisten we om een stijlbreuk te doen en ons concept te introduceren voor de Temsenaar.”

Nancy ziet de toekomst alvast rooskleurig in.

“In Temse was er nood aan een brasserie met een fijne keuken”, stelt ze “Vorige dinsdag vond de opening van de zaak plaats. “Buiten enkele schoonheidsfoutjes is onze vuurdoop vlot verlopen. Iedereen vond het bijzonder lekker en gezellig.”

“Ter gelegenheid van de opening van de zaak kregen marktbezoekers vrijdag 4 augustus een gratis ijsje aan van het eigen Cinco-ijs”, Hiervoor werken we samen met Gelateria Luca. Zij hebben een ijs ontworpen waarvoor ik de smaken zelf heb samengesteld. En dat dus exclusief in onze zaak te verkrijgen is”, vertelt Nancy.

De sluitingsdagen van het restaurant zijn dinsdag en woensdag.

“Maar voor de beiaardconcerten die hier in augustus op dinsdagavond plaatsvinden zijn we drie dinsdagen toch geopend”, stelt Nancy. Betalen in de zaak kan cash of met Payconic.

Een tafel reserveren voor lunch, diner of een drankje en/of een hapje kan online via de website.

Meer info: https://copacinco.be/

“In Temse was er nood aan een brasserie met een fijne keuken”’, stelt Nancy
Ter gelegenheid van de opening kreeg elke klant tijdens de wekelijke markt, in samenwerking met Gelateria Luca, een proevertje van het eigen Cinco-ijs.

Een gedachte over “PUBLI-REDACTIONEEL – Nancy doet carrière-switch en opent tapasbar in monumentaal pand aan de Markt.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *